Много често се случва човек да се събуди посред нощ

...
Много често се случва човек да се събуди посред нощ
Коментари Харесай

Не правете това, ако се събудите през нощта и не може да заспите

Много постоянно се случва човек да се разсъни измежду нощ - било от призрачен сън, било от потребност да посети тоалетната, или от разнообразни шумове, идващи от околната среда. Руски уеб сайтове дават препоръки по какъв начин да заспите още веднъж, в случай че се разсъните и не можете да заспите по-късно.

Ако се разсъните за малко, евентуално отново ще заспите. Но в случай че това не стане до минута, то не би трябвало да се чака самичък да пристигна сънят, ами незабавно би трябвало да се подхващат дейни стъпки.

На първо място, в никакъв случай не включвайте тв приемника, мобилния телефон, таблета, или каквото и да е, което свети с ярка светлина. Човешкият мозък е доста тънък орган, който и до ден сегашен не е изцяло изучен от международните учени.

Едно нещо, обаче, специалистите са изучили в детайли: в случай че погледнете светлия екран през нощта, мозъкът ще си намерения, че е утро, и ще подаде команди на тялото за ставане, т.е. за цялостно разсънване. Затова има голяма възможност в идващите няколко часа да не заспите въобще.

Стрес, боязън и доста други аргументи също са причина за бодърствуване.

Според китайската медицина от един до три часа през нощта черният дроб стартира да работи. Това значи, че в случай че човек е ял доста мазни, пържени, солени, пикантни храни, или пък е консумирал съсредоточен алкохол в огромни количества, то черният дроб ще работи доста по-усилено, а точно тези старания могат да са причина за нощно пробуждане.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР