Много често начинът, по който казваме нещо, е по-важен от

...
Много често начинът, по който казваме нещо, е по-важен от
Коментари Харесай

5 прояви на езика на тялото, които създават лошо впечатление

Много постоянно методът, по който споделяме нещо, е по-голям от това, което споделяме. Затова е значимо да използваме ловко езика на тялото.

Не всеки обаче го прави. Лошите прояви на езика на тялото са постоянно срещани, само че в случай че желаете да имате сполучлива връзка с близките, би трябвало да ги изкорените, написа Business Insider. И дава образци:

1. Играта с пръсти. Докосването на палеца, шаването с ръце. Ако сте привикнали с този табиет може да е изключително мъчно да успокоите ръцете си и пръстите им, само че е значимо да предприемете стъпки, с цел да се освободите от него - той издава изнервеност и липса на персонална мощ и надзор.

2. Заиграването с косата. Оставете косата си намира. Когато непрекъснато въртите кичури сред пръстите си, вдигате я над скалпа или вършиме нещо друго, като се изключи че може да й навредите с времето, не се борите със напрежението, а го създавате.

3. Заставане в отбранителна поза . Например облегнат на бюро с изпънати ръце върху него, леко наведен към седящия на бюрото, или пък обсъждащ със събеседник със скръстени ръце. Тези пози ви вършат да изглеждате отбраняващи се, само че и еподходящи за доверие.

4. Отпуснато вървене, влачене. Изправете се. Ужасната поза елементарно се развива, изключително в случай че работим на бюро през по-голямата част от деня. Но влаченето на крайници е нездравословно за здравето и ни кара да изглеждаме неуверени. Вредно е за гърба. Подобрете здравето и имиджа си, като застанете прави.

5. Скованост. Определено не е хубаво да подскачате непрекъснато на място, само че и прекомерно неподвижната позиция също ще смути хората и ще ги накара да се усещат напрегнати или ще им внуши, че не сте заинтригувани от това, което ви се споделя.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР