Много често хората си мислят, че могат сами да се

...
Много често хората си мислят, че могат сами да се
Коментари Харесай

Лекар: Българинът продължа да смята, че може сам да се лекува

Много постоянно хората си мислят, че могат сами да се лекуват. Наскоро имах една пациентка, която три дни беше пила едни антибиотик и пет дни втори антибиотик и беше пристигнала при мен с затруднения. Българинът просто продължава да счита, че може самичък да се лекува и да си играе с най-ценното, което има и това е животът. Такова мнение изрази в ефира на Нова телевизия общопрактикуващият доктор Гергана Николова.

Относно решението на съд в Сливен, съгласно което неимунизирано дете може да посещава детска градина, тя съобщи, че по този метод са били нарушени няколко настоящи наредби, касаещи закона за здравето.

,,Това е доста неприятно, тъй като в тази ситуация не са регистрирани медицинските показания. Поставянето на ваксина и битката с епидемиите е част от националната сигурност, тъй като в последна сметка здравето е национална сигурност и би трябвало да се пази'', разяснява доктор Николова и обясни, че най-удачният интервал за слагане на противогрипна ваксина е от октомври доникъде на декември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР