Много често хората подават сигнали, свързани с шума, създаден от

...
Много често хората подават сигнали, свързани с шума, създаден от
Коментари Харесай

8 причини, поради които кучето ви лае

Много постоянно хората подават сигнали, свързани с шума, основан от кучетата. Кучетата лаят и в случай че си мислите, че вашето куче няма да лае, по-добре си го избийте от главата. Но от време на време кучетата лаят без забележима причина. След като разберете каква е повода, можете да опитате да се справите с казуса и надлежно кучето да спре да лае.

Ето заради какви аргументи кучетата може да лаят, с цел да бъдете осведомени, преди да накажете лаещото кученце:

1. Скука

 8 аргументи, заради които кучето ви лае Instagram


Подобно на хората, кучетата също са обществени животни и избират да бъдат в комапнията на някого. Така че, когато останат сами, те са склонни да се отегчават. Те са обществени животни и без контакт или връзка се усещат отегчени и стартират да лаят. Този вид лай е еднообразен и непрестанен и стопира сега, в който кучето към този момент не е единствено.

2. Търсене/искане на нещо

 8 аргументи, заради които кучето ви лае Instagram


Ако сте притежател на куче, може би към този момент сте забелязали тази линия и за жалост това е една от най-често срещаните, само че елементарно коригиращи се черти. Просто би трябвало да дадете на кучето това, което желае, това може да е всичко - от разходка, лакомство, играчка или нещо за ястие. Но това не постоянно ще работи и ще разберете, че с течение на времето кучетата могат да бъдат много взискателни. Понякога е най-добре да го оставите без контрол и в последна сметка ще спре.

3. Чувство на незадоволеност

 8 аргументи, заради които кучето ви лае Instagram


Кучетата също имат проблеми с безпокойството и възприятието на незадоволеност, когато са оставени сами или когато правят нещо повтарящо се и не могат да схванат избран звук или деяние. Те могат да проявят признаците на меланхолия.

4. Аларми или сигнали

 8 аргументи, заради които кучето ви лае Instagram


Кучетата реагират на звънеца, будилника, шума от тв приемника и други. Освен това, те в действителност са потребни в обстановки като пожари, алармени звуци, реагиране на непознати и така нататък В такива случаи те лаят непрестанно, до момента в който скачат. За да избегнете такива обстановки, когато имате посетители да вземем за пример, ще би трябвало да го обучите да лае в избрани обстановки.

5. Стрес или боязън

 8 аргументи, заради които кучето ви лае Instagram


Това са едни от най-важните неща, които би трябвало да се търсят, и е мъчно да се разбере, по кое време кучето е уплашено или уплашено. Този тип лай може да бъде нервен и от време на време включва писък. Този тип лай може да ви раздразни най-вече, само че не забравяйте, че това е метод кучето да изрази страстите си.

6. За развлечение

 8 аргументи, заради които кучето ви лае Instagram


Кучетата от време на време лаят за развлечение. Те желаят да си играят и лаят, когато са разчувствани. Този тип лай не е непрестанен. Кучето стопира да лае, облизва ви, дърпа ви с лапичка и по-късно продължава.

7. Поздрав

Отново, в случай че сте притежател на куче, това не е ново за вас. Този лай споделя: " Хей! Добре пристигнал вкъщи! " Или " Как беше денят ти? ". Този тип лай е къс и мощен. А това е най-приятното посрещане, което някой може да ви направи.

8. Пазене на територията

Кучетата лаят, когато някой влезе в дома. Това е напълно обикновено, те пазят своята територия. В природата на кучетата е те да бъдат пазачи и се усещат длъжни да ви предупредят, че някой чужд влиза в жилището.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР