Много чакан доклад. Той е обективен и положителен. За пръв

...
Много чакан доклад. Той е обективен и положителен. За пръв
Коментари Харесай

Емил Радев: Евродепутати готвят резолюция срещу страната ни

Много чакан отчет. Той е справедлив и позитивен. За пръв път Европейска комисия прави отчет за всички страни-членки и то в региона на върховенството на закона. Това разяснява евродепутатът в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Думите му са по отношение на оповестения Доклад за върховенството на закона в държавите-членки на Европейска комисия.

„ Преди една седмица заместник-председателят на Европейската комисия Вера Юрова ясно сподели, че България ясно е изпълнила всички свои задължения. Този отчет замества мониторингът над страната ни. Той е доста значим “, посочи.

Евродепутатът призна, че се готви резолюция против страната ни. По думите му това се случва, тъй като политическите борби са се пренесли в политическите партии в Екологичен потенциал. „ В този отчет констатациите са позитивни “, безапелационен бе Радев.

„ Не сме изпълнили една от препоръчките на Европейски Съюз, а точно отчетността на активността на основния прокурор. В момента следствие може да прави единствено Прокуратурата. Нямаме различен парламентарен модел. Новите конституционни промени могат да дадат някакво решение в тази тенденция, само че това минава през венецианската комисия “, разяснява евродепутатът.

„ С елементарни промени в законодателството не можем да решим огромни промени и да осъществим препоръчките на Венецианската комисия. Именно по тази причина предприехми стъпки за привикване на Велико Народно заседание и промени в Конституцията “, изясни той.

„ Докладът регистрира, че има съответни дейности срешу корупцията по високите етажи на властта, само че в този момент чакат да има и присъди. България е една от дребното страни с пиета обща тактика за битка с корупцията. Има дефекти, само че това са рекомендации, които би трябвало да се извършват “, сподели още.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР