Много близки, приятели и колеги на убития край границата младши

...
Много близки, приятели и колеги на убития край границата младши
Коментари Харесай

С почести и в униформа изпратиха в последния му път граничния полицай Петър Бъчваров

Много близки, другари и сътрудници на убития край границата младши контрольор Петър Бъчваров си взеха последно довиждане с неговите тленни остатъци. За да се поклонят пред паметта му, в Елхово пристигнаха вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров и шефът на Групово дело " Гранична полиция " основен комисар Росица Димитрова.
Още по темата


Министър Демерджиев присъди посмъртно на Петър Бъчваров Почетния знак на Министерство на вътрешните работи за проявен подвиг и храброст и за изключителни достижения в битката с престъпността и опазването на реда, заяви Българска национална телевизия.

Пред ковчега на убития служител на реда Демерджиев даде обещание, че ще направи всичко допустимо причинителите на закононарушението да получат допустимо най-тежкото наказване, както и да се усъвършенства сигурността на чиновниците, които охраняват границата ни.

Съболезнователен адрес бе изпратен от президента Румен Радев. Прочете го Иван Демерджиев.

По предпочитание на родителите му младши контрольор Петър Бъчваров се погребва в униформа на " Гранична полиция ".

В Елхово през днешния ден е ден на печал в памет на починалия граничар. 

Роднини на граничари описват, че живеят в боязън за околните си.  " Ние, майките на граничарите, с тръпка изпращаме синовете си. Не са предпазени, нямат огромни пълномощия и заран ги изпращаме и с тръпка ги чакаме вечерта да се приберат живи и здрави. Страхът сега се ускорява от ден на ден, тъй като групите, минаващите мигранти стават от ден на ден и повече ", признава Величка Кръстева, представена от Българска национална телевизия.

" Ясно е какви са били претекстовете на лицата, които откриха пукотевица против служител на реда от Гранична полиция в понеделник вечер и той почина ", сподели пред публицисти в Елховоо служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Разследването е напреднало и доста скоро ще даде отговори на всички въпроси. Очакват се резултатите от съдебно-медицинската и балистичната експертизи.

Задържаните лица в тази ситуация са турски жители и е ясно какви са претекстовете им, само че защото това е следствена загадка, не мога да ги разкрия, добави министърът на вътрешното ведомство.

Убийството е осъществено от турска територия, оттова е открита пукотевица с ловна пушка. Гилзите, открити на мястото на убийството на служителя на реда, са от автомат " Калашников ", с който е отвърнато на стрелбата, даде да се разбере Иван Демерджиев.

Според него има опция за екстрадиция на арестуваните в Турция лица. Има формирани наказателни производства и в Турция, и в България.

" Сутринта огромен наш екип посети валията на Одрин, в детайли сме говорили, турците са взели доста съществени ограничения. Основната версия е незаконна активност, не каналджийство, не е и разпространяване на опиати. Тези хора са правили закононарушения на територията на Турция. И са решили, че някой им пречи ", добави Демерджиев. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР