Много бензиностанции в Португалия свършиха бензина вчера, тъй като много

...
Много бензиностанции в Португалия свършиха бензина вчера, тъй като много
Коментари Харесай

Бензиностанции в Португалия останаха без бензин преди безсрочната стачка

Много бензиностанции в Португалия свършиха бензина през вчерашния ден, защото доста водачи се втурнаха да изпълнят резервоарите си през последните дни преди началото на днешната стачка на превозвачите на гориво, съобщи " Франс прес ". Надписът " Изчерпано " може да се прочете на окачените вести по бензиностанциите в Лисабон и страната.

Шофьорите се запасиха авансово, сподели министър председателят на Португалия Антониу Коща, като акцентира, че продажбите на гориво са се усили съвсем двойно по отношение на естественото си ниво през последните дни. Близо 15 % от към 3 хиляди бензиностанции в страната останаха напълно или отчасти без гориво в ранния следобяд през вчерашния ден, съгласно уебсайт, който записва сигнали на водачите на транспортни средства.

На последната среща в събота сред държавното управление и представители на синдикатите, които желаят нарастване на заплатите, не бе реализирано съглашение и безсрочната стачка, която стартира през днешния ден в среднощ, остана в действие.

В разгара на лятото държавното управление разгласи серия от ограничения, с цел да ограничи въздействието от този ход на синдикатите, защото миналата стачка на превозвачите на гориво през април докара до огромен дефицит. Лисабон разгласи " спешна енергийна обстановка " до 21 август, която ще разреши разпределянето на горивото на избрани дажби от през днешния ден. Продаваният размер ще се ограничи до 25 литра на автомобил и 100 литра на камион.

Правителството постанови, че превозвачите би трябвало да обезпечат на всички консуматори минимално обслужване от най-малко 50 % от доставките на гориво. Компаниите за публичен превоз и доставчиците на хранителни артикули, вода, сила, както и телекомуникационните оператори би трябвало да бъдат снабдени със 75 % от нужното гориво.

Аварийните служби, летищата и полицейските сили би трябвало да получат напълно доставките си на гориво, както и мрежа от 374 бензиностанции, избрана от държавното управление. Петдесет от тези бензиностанции са предопределени напълно за транспортни средства с приоритет като коли за спешна помощ, пожарни, полицейски коли и други.

Властите са решили също по този начин да активизират 500 военни и служители на реда, които биха могли да карат камионите цистерни, в случай че не бъде обезпечено минимално обслужване.

Премиерът не изключи и " експроприация " на стачкуващи водачи, в случай че обстановката го изисква. Антониу Коща сподели, че макар обезпечаването на изискуемия най-малко от гориво тази стачка ще засегне надълбоко всекидневието на португалците./БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР