“Много бързо идват заявките от страна на Делян Пеевски. Имаше

...
“Много бързо идват заявките от страна на Делян Пеевски. Имаше
Коментари Харесай

Експерти взривиха ефира: Следващият лидер на ДПС ще се насочи и към премиерския пост. Ясно е кой е

“Много бързо идват поръчките от страна на Делян Пеевски. Имаше поръчка за ръководител на Движение за права и свободи и към този момент има поръчка и за министър-председател. Което не знам тъкмо до каква степен ще стигне и до каква степен ще фрустрира обществото. Тук никой, мисля, няма подозрения, че идващият ръководител на Движение за права и свободи ще се споделя Делян Пеевски. Той ще направи стъпки да взе участие в политиката и през поста министър-председател ”. Това сподели в ефира на Дарик радио Евелина Славкова, социолог от организация “Тренд ”.
С тези думи той разяснява вчерашния намек на Пеевски за премиерския пост.
“Премиерът не е научил най-важния урок на властта – че тя е в името на хората, а не за персоналния му комфорт. И му предлагам да не се заиграва с шегички, а да работи ”. Така Делян Пеевски отговори на министър-председателя за забележката, че сняг не се чисти онлайн.
“Ако признава, че не могат да се оправят, в случай че не осъзнават какво би трябвало да създадат с цел да ръководят страната, да ме изберат за министър председател. Аз няма да избягам от отговорност и мога да се оправя. И ще работя постоянно за хората. Очаквам номинацията им още през днешния ден. Разбирам, че ръководство не се учи в химическата лаборатория, само че виждам, че не се оправят с компликациите. Отговорност на премиера е да води и координира цялата държавна машина в името на най-хубавата поддръжка и сигурност на хората ”, сподели Пеевски.
Според Славкова тези поръчки не са инцидентно казани. “Малко ми припомня на метода на Бойко Борисов, който действаше с дадени имена за нещо – в случай че се събере доста публично неодобрение, се отдръпва името ”, сподели още тя.
По думите ѝ процесите в Движение за права и свободи са извънредно комплицирани. “Пеевски ще е в характерна обстановка, в която ще би трябвало да се пребори за Движение за права и свободи. Другите ръководители са и като изповедание близки на електората, той не е. Част от тях даже изпитват отвращение, че Пеевски има фотоси с попове ”, добави Славкова, визирайки срещата на Делян Пеевски и Йордан Цонев с митрополити предходната седмица.
Политологът Христо Панчугов се съгласи, че дебатът в Движение за права и свободи към този момент е предупреден и че Пеевски се употребява с поддръжката най-малко на членската маса на партията. Според него обаче намеците за премиерски пост са проява.
“Ето в този момент ще направя скандално изказване и ще забележим дали това българско общество толкоз доста ме ненавижда ”, си споделя съгласно Панчугов Пеевски.
“Това се тества. Аз желая да имам вяра, че 2014 е допустима още веднъж. Но имам известни съмнения дали това откровено гражданско отвращение може да се повтори още веднъж. Аз не мисля, че той има същински упоритости да става министър председател, това е проява ”, заключи Панчугов.
Заедно с Евелина Славкова те разясниха и зимната конюнктура и реакциите дали се почиства, или не.
“Отново се развихри следващият политически спор – какъв брой се почиства, какъв брой не се почиства, за какво всички си мълчите, като в този момент отново не се чисти. Тази ни податливост да убием другия, да забодем знамето на племето и да кажем “ето какъв брой сте зле ”, е нездравословна ”, сподели политологът. По думите му сме изгубили умеенето си да демонстрираме обективност.
“Хубаво е да е бяло и прелестно, но да няма и лед, и сняг. Най-желаното от нас е това, което беше споделил Борисов – че във въздуха ги хващат снежинките. Политизирането на зимата не е от в този момент, само че в този момент има различен мащаб. И летния сезон го политизираме, не е избран фокус върху даден сезон ”, проучва и Славкова.
По думите на Панчугов политическият роман сега е по какъв начин другия да го няма, да кажем по какъв начин сме разнообразни от другия и в случай че може, това да е радикализирано и ние да си живеем умерено. Той предвижда, че разказът ще продължи да е подобен, което е тъпо съгласно него.
“Ако това държавно управление има потребност от положителен роман, дано каже “ние предприехме тези дейности, с цел да подготвим институциите за идващите месеци, дни ”, а не да си вършим селфита, до момента в който някакви снегорини чистят към нас, тъй като това седи малко несъответстващо ”, заключи обстановката политологът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР