Много българи играха във вторник мачове от ITF тура. В

...
Много българи играха във вторник мачове от ITF тура. В
Коментари Харесай

Българите в ITF днес: Каратанчева победи сестрата на Лейла Фернандес след 186 минути


Много българи играха във вторник мачове от ITF тура. В един от най-интересните от тях Лия Каратанчева победа Бианка Фернандес в първи кръг на W25 шампионата в Санто Доминго.

18-годишната сестра на Лейла Фернандес бе преодоляла квалификациите, само че през днешния ден отстъпи на друга тенисистка с фамозна сестра. Двубоят продължи 3 часа и 6 минути, в които пробивите бяха единствено два – по един във втория и в третия сет в интерес на Каратанчева.

Българката впечатли с това, че отрази всички 11 брейкбола на съперничката си, с цел да доближи до общо трети триумф в Доминикана, където през предходната седмица доближи до трети кръг на различен шампионат от същата категория. Тя ще играе и на двойки в тандем с 15-годишната си сестра Алекса.

Успешно на шампионат с награден фонд 25 хиляди $ започва и Александър Донски. В Монастир той се наложи със 7-6(2), 3-6, 6-2 над южноафриканеца Анро Нел.

На 15-хилядника в Анталия във втори кръг към този момент са Росица Денчева и Юлия Стаматова. 15-годишната Денчева не загуби нито гейм против румънката Дария Пасторич, до момента в който Стаматова завоюва българския конфликт с Михаела Цонева след – 6-4, 6-2.

Победа в шампионата на двойки в турския курорт записаха Габриел Донев и Илиян Радулов. В сряда те ще започват и присъединяване си на сингъл. Това важи и за Янаки Милев, който също записа триумф на двойки.

За страдание Джулия Терзийска отпадна в първи кръг на шампионата с награден фонд 40 хиляди $ в Макон, Франция. Тя загуби с 6-7(5), 2-6 от №172 в света Лейре Ромеро Гормас. В сряда своят мач от първи кръг ще изиграе Гергана Топалова, която също като Терзийска преодоля квалификациите.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР