Много астролози твърдят, че ретрограден Меркурий има енергия, която може

...
Много астролози твърдят, че ретрограден Меркурий има енергия, която може
Коментари Харесай

Практически съвети за лечение при ретрограден Меркурий

Много астролози настояват, че назадничав Меркурий има сила, която може доста да ни повлияе: връзката, интелектът и психическото равновесие ще зависят от тази назадничавост, затова тази сила ще стане негативна.

Какви проблеми се приписват на назадничав Меркурий? Хората стават по-непохватни, съмняват се във всичко (особено в себе си), не помнят нещата, разсеяни са, сънят е обиден.

При ретроградното придвижване на Меркурий се случва да има закъснение, устойчивост или закъснения в живота във всички сфери, за които дава отговор планетата, проблеми, подозрения, само че също размисъл и интроспекция. Именно заради тези последни две характерности може да стартира възстановителен развой при назадничав Меркурий.

Влиянието на това планетарно придвижване ще повлияе на знаците по няколко метода: от една страна хората ще се усещат малко като в капан, без доста благоприятни условия за дейности. Меркурий може да ни завлече в объркващи обстановки заради нехайство, немарливост и неточности. За да могат нещата да се развиват безвредно, е целесъобразно да не бързате и деликатно да проверявате всичко. Не е добре да се вземат решения на този стадий, а просто да се следи какво се случва вътре във вас. С други думи, ще има комплициране в решенията, тъй че не е целесъобразно да стартирате нови инициативи да вземем за пример.

Периодът на назадничав Меркурий е доста удобен, с цел да разберете по-добре себе си, мощните и слабите си страни, своята цел. Първото нещо е, че би трябвало да се отворите към вътрешния си свят и да обърнете внимание на интуицията си, би трябвало да се доверите на страстите, които идват от вътрешната страна, били те позитивни или негативни, би трябвало да се опитате да ги разберете.

Разберете и приемете отрицателните страсти, приемете ги като обстановка, която не сте избрали вие или която е належащо да простите, примирете се, с цел да се освободите от този товар. Това наблюдаване на най-тъмните ви елементи е положително начало и първата стъпка, с цел да можете да се развивате и да започнете лековит развой с назадничав Меркурий.

Най-доброто нещо, което можем да създадем през този интервал, имитирайки „ придвижването за връщане обратно “ на Меркурий в небето, е да се върнем някъде, в нещо, което имаме да довършваме, да приключим, да почистим. Ретрограден Меркурий е удобно време за действия, свързани с връщане към остарели случаи, неща, обстановки и така нататък - за преразглеждане, проучване, изясняване, пренаписване, смирение, подмяна, анулация, възобновяване, възстановяване, възпроизвеждане, наново научаване, отразяване, реформиране, пренастройване, възкръсване, възобновяване и така нататък

Хубаво е да се медитира в този интервал. Ако го извършите, използвайте камък от Обсидиан, с цел да разберете и помирите с минали събития, този камък също ще ви помогне да премахнете негативните сили, ще ви даде отбрана, ще балансира мислите ви, като внесе повече умствена изясненост. В предишното са го наричали „ спасителят “, тъй като предпазвал от неприятни действия. Той е камък на предпазливостта, оказва помощ на концентрацията. Пречиства мозъка, отстранява объркването, блокира негативната сила от аурата.

Други детайли, които можете да употребявате в този лековит развой с назадничав Меркурий, са камъкът Селенит и билката Салвия (градински чай), които ще ви оказват помощ да отблокирате силите и да изчистите аурата си. Можете да употребявате камъка като Рейки, като го поставяте върху чакрите, а Салвията като фалшификация, чай или благоухание.

Друг съвет е да си извършите релаксираща вана с цитрусови плодове. Тези плодове, като лимон, мандарина, портокал, лайм, грейпфрут, наред с други, са свързани с Меркурий и неговите лечебни сили, както във ваната, по този начин и като храна, те ще ви бъдат от изгода в тази ретроградна фаза.

Меркурий въздейства освен на положението на вашите каузи, само че и на здравословното положение. Има характерни зони и системи на тялото, чиято работа е обвързвана с тази планета. Това са системи за превозване на детайли и предаване на информация, в това число работата на нервните импулси.

Освен това тази въздушна планета е обвързвана и с процесите и реакциите на окисление в организма с присъединяване на О2 и въглероден двуокис, както и с действието на бронхите и белите дробове. Меркурий „ ръководи “ ръцете ви: от раменете до върха на пръстите, от сухожилията до ноктите, а някои специалисти означават опцията за неговото влияние върху панкреаса и далака. Можете да предприемете профилактични ограничения за изчистване и подсилване на тези елементи от тялото.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР