Много анализатори смятат, че печелившата страна от изострящия се търговски

...
Много анализатори смятат, че печелившата страна от изострящия се търговски
Коментари Харесай

Джак Ма: САЩ ще е големият губещ от търговската война

Много анализатори считат, че печелившата страна от изострящия се търговски спор сред Пекин и Вашингтон, е Щатите. Доларът доближава нови върхове, до момента в който юанът потъва, а също по този начин за Белия дом остава още сериозен размер китайски импорт, който могат да обложат с мита, за разлика от този на американски артикули в Китай.

Според създателя на онлайн колоса Alibaba Джак Ма е на мнение, че в последна сметка губещи от обстановката ще се окажат Щатите.

По време на конференция в Куала Лампур той разяснява, че Съединени американски щати " ще пострада повече " от комерсиалната война. Ма счита, че липсва логичност в налагането на мита върху толкоз необятен набор от артикули за да бъде отстранен комерсиалния баланс.

Неведнъж до момента шефът на Alibaba е посочвал, че не поддържа политиката на американския президент Доналд Тръмп по отношение на Китай.

През предишния месец той разгласи, че Alibaba няма да съблюдава обещанието си от по-рано за основаването на милион новиработни места в Щатите. Тогава Джак Ма съобщи, че " актуалната обстановка към този момент е е нарушила първичното заричане "./ money.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР