Много американски медийни източници твърдят, че Джо Байдън вече е

...
Много американски медийни източници твърдят, че Джо Байдън вече е
Коментари Харесай

Подозрителна личност ще стане посланик на САЩ в Русия

Много американски медийни източници настояват, че Джо Байдън към този момент е взел решение за кандидатурата на новия дипломат на Съединени американски щати в Русия. Твърди се, че това ще бъде Лин Трейси, която по редица аргументи е идеална за тази позиция. Някои детайлности от биографията на Трейси обаче будят съмнения за същинската същина на работата ѝ – евентуално рискова за ползите на Руската федерация.

Вероятното назначение на Лин Трейси за нов дипломат на Съединени американски щати в Русия е история за оптимизъм и скептицизъм. За чаша, която е на половина празна в очите на едни и на половина цялостна в очите на други.

Тя има две тълкувания- и оптимистичното е просто и тривиално, като три акомпанимента.

Причината за предварителното преустановяване на мандата на предходния дипломат Джон Съливан е гибелта на брачната половинка му от рак. На негово място е назначен нов заради обстоятелството, че някой би трябвало да заеме това място, а кандидатурата на Трейси дава отговор на многото не строго наложителни, само че мечтани критерии.

Тя знае съветски, учила е за съветолог и към този момент е работила в Москва като посланик номер две (т.е. заместник-ръководител на мисията) в доста сложен миг за руско-американските връзки - през 2014-2017 година, когато вицепрезидент и неофициален " организатор " на американската външна политика беше Джо Байдън.

Сега работата на Трейси ще бъде доста по-лесна: функционалността на американския дипломат е понижена до най-малко. Вече няма огромни приеми, лекции, стратегии за културен продан, нетуъркинг и друга мека мощ. Край на креативните офанзиви за съдействие и рекомендации за планове.

Втората студена война е в разгара си, личният състав на посолствата е най-малък, а надзорът от специфичните служби е засилен. Остава единствено да служи като връзка за протоколна замяна на отзиви. Мозъчният център се свежда до работата на пощата.

Всъщност, самият факт, че и двете страни към момента имат посланици в " вражески " столици, е оптимистичното, което може да се каже за връзките им в този момент, тъй като има още какво да пада - до понижаване на равнището или цялостен раздор. Ако ще се работи за възстановяване на тези връзки, то на равнища по-високи от посланическите. Дипломатите ще се върнат към нормалната си работа едвам откакто върховете се спогодят за ново " разведряване " (което не се вижда на хоризонта).

Това е на половина цялостна чаша. Полупразната би трябвало да се хареса на теоретиците на конспирацията.

Посланиците на Съединените щати постоянно са много открити хора. Поради обстоятелството, че политици постоянно се назначават на дипломатически постове в Америка. Русия съвсем няма такива дипломати, залага се на фрагменти или другояче казано на експерти от кариерата. Трейси е една от тях. Но даже за кариерен американски посланик има изненадващо малко информация за нея.

Примерът не е индикативен, а занимателен: в англоезичната публикация в “Уикипедия ” има единствено изсъхнал лист на предходните позиции на Трейси, само че няма даже дата на нейното раждане.

Но приказваме за настоящ пост в Армения, върху която има обособен акцент в Съединени американски щати, и за един доста умел посланик, който има ведомствени награди. Едната - за работа в Москва, втората - " за храброст ". В Пешавар, Пакистан, колата на Трейси е простреляна от група въоръжени мъже, само че тя, водачът и телохранителят съумяват да се измъкнат живи.

В допълнение към Русия, Пакистан и Армения, където Доналд Тръмп я изпрати година откакто Никол Пашинян пристигна на власт, Трейси работи в области като Афганистан, Грузия, само че най-важното - в Централна Азия, това е главният ѝ профил. По времето на Барак Обама точно тя е изготвяла отчети за този район за Съвета за сигурност на Съединени американски щати.

Така имаме работа с невероятен човек, само че в това време затворен и като че ли конфиденциален. Трейси е експерт със здрави нерви, който дълги години се рови в " слабините ” на Русия - от Грузия и Армения до Казахстан и Киргизстан, занимава се с Бог знае какви специфични планове и поучава висшето управление на страната по въпросите на войната и ми.

Това към този момент не е портрет на дама с потребни умения в дипломатическото занятие. Това наподобява повече на Централно разузнавателно управление на САЩ, в сравнение с Държавния департамент - формалното място на работа на Трейси, където, наред с други неща, провеждат прикритие за същите чиновници на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Като цяло, не наподобява, че Трейси е индивидът, какъвто изпращат на пощенски позиции. Така че може да се допусна, че тя има специфична задача в Москва с изключение на да носи кореспонденцията сред Министерство на външните работи и посолството.

Например главният ѝ профил - Централна Азия. И ето какво е забавно: съвсем по същото време, когато Си-Ен-Ен научи за кандидатурата на Трейси, нейният сътрудник от различен отдел на Държавния департамент, заместник-помощник-директорът на Агенцията за интернационална помощ Анджали Каур, на чуване в интернационалната комисия на Конгреса, съобщи безусловно следното: " Откъсването на стопанските системи на Централна Азия от съветската стопанска система - това би трябвало да бъде нашата цел. "

И тук може би си коства да се обясни, че в съветската традиция Централна Азия се схваща като голям район, който в допълнение към страните от Централна Азия включва по-голямата част от Китай, Монголия и южната част на самата Русия. А за един американец това са пет съответни страни - Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан, на чиито стопански системи в този момент е подредено да се " отделят ".

Може би точно с този план Трейси ще се заеме в една или друга степен от Москва. Няма да е елементарно.

Да, Казахстан бързо уголемява съдействието със страните от Европейски Съюз. Общият стокообмен с Европейския съюз към този момент надвиши стокообмена с Руската федерация, а с Германия съвсем се удвои за година.

Но връзката с съветската стопанска система към момента е толкоз обширна, че никой няма да рискува с нея. Това би било в несъгласие и с програмата за демократични стопански промени, оповестена неотдавна от президента Касим-Жомарт Токаев.

Тяхната последна цел е да създадат правенето на бизнес в Казахстан по-удобно. По-скоро Астана ще се възползва от глобите на Запада против Русия, предлагайки се на съветския бизнес като различна платформа, в сравнение с ще пренебрегне стабилността на връзките с Москва - една от гаранциите за този доста сполучлив бизнес.

Но връзките сред Руската федерация и страните от Централна Азия не се лимитират до стопански въпроси, те имат всевъзможни въпроси, в това число отбранителни и стратегически. Разпространението на " течове " за идното отдръпване на Казахстан от ОДКБ също стартира напълно неотдавна.

Астана към този момент “решително отхвърли ”, че сходни въпроси въобще се разискват. Но всички схващат - ще кимат на опита на Узбекистан (говореха, че той също напусна ОДКС - и нищо) и на всевъзможни дарове от Вашингтон и Брюксел по този мотив.

Както и да е, въпросът за стабилността на връзките сред Руската федерация и страните от Централна Азия е въпрос на мъдростта на техните водачи и напъните на съветския външнополитически блок, а не нещо, върху което Трейси може да има личновлияние.

Независимо дали е супер разузнавач или „ сива мишка “ с положителни знания по съветски, в Москва тя е по-безопасна за ползите на Русия, в сравнение с в ядрото на Централна Азия, геополитическата борба за която сред Русия и Съединени американски щати наподобява неизбежна.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР