Мними инспектори опитали да измамят жена с глоба за паркиранеМними

...
Мними инспектори опитали да измамят жена с глоба за паркиранеМними
Коментари Харесай

Мними инспектори опитали да измамят жена с глоба за паркиране

Мними инспектори пробвали да излъгват жена с санкция за паркиране Мними инспектори от Столичния инспекторат са се пробвали да излъгват столичанка с санкция за погрешно паркиране. За това алармираха чиновници на инспектората. Оттам дадоха и инструкции за това по какъв начин да разпознаем същинските контрольори и какъв е реда за заплащане на санкции.

 
С фиш за погрешно паркиране осъмва семейство от София . След това нарушителите отиват да платят санкцията си в Общинска банка. Оттам обаче им споделят, че сметката, посочена във фиша, не съществува. Притеснените хора се насочат към Столичния инспекторат, с цел да схванат по какъв начин да изчистят задължението си. Там обаче ги чака изненада. Фишът в действителност е подправен.
 
Как да разпознаем същинските документи, които от инспектората издават при нарушавания , изяснява Полина Асенова, шеф бранш " Контрол на паркирането " в инспектората: " При реализиране на надзор от страна на инспекторите за погрешно паркиране те не слагат фиш върху колите, а констативни протоколи, с които дават на жителя данни по кое време и къде да се яви, с цел да му бъде възложен фиш. От Столичен инспекторат няма по какъв начин да получите фиш на стъклото, това е сигурен метод да разберете, че това са мними инспектори. В констативния протокол е написано името на инспектора, който го е съставил, очевидеца, участвал на това нарушаване, а в районния инспекторат има снимков материал за него. Всеки жител може да се свърже със Столичен инспекторат и да уведомим за по-нататъшните дейности. В никакъв случай те не би трябвало да заплащат на ръка санкции. В Столичен инспекторат всичките наредби на СОС, по които работим, по нито една не се взимат пари на ръка. Всички фишове се заплащат по банков път или в касата на инспектората ".

 
Служителите на инспектората пък би трябвало да носят мрачно синьо яке с надпис „ Столичен инспекторат, Столична община “ и да се легитимират със служебна карта.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР