Мним кандидат за работа обикаля курортите по морето и обира

...
Мним кандидат за работа обикаля курортите по морето и обира
Коментари Харесай

Мним кандидат за работа обикаля курортите и обира бъдещите си колеги

 Мним претендент за работа обикаля курортите по морето и обира бъдещите си сътрудници. За това алармират пострадали от младежа. Последният случай е от Обзор. През почивните дни в магазин за сувенири в града идва нов претендент за работа. Момчето се показва за Асен от Плевен.

" Изглежда очевидно на към 20 години, описа ни че е живял доста години в Русия, че знае съвършено 5 езика, което беше плюс за него да бъде назначен. В неделя пристигна да се запознае с сътрудниците, да го обучим и да види дали това ще му хареса и вероятно в понеделник да бъде назначен ", разяснява Лидия Илиева, шеф на магазина пред Нова телевизия.

Момчето обаче не чака предопределение. Започва да работи още преди да получи работата - до момента в който е настанен в стая с бъдещия си сътрудник Пламен. " Трябваше аз да го обуча защото бях на промяна. Сутринта, когато се разсъниха погледнах, че вратата  беше отворена, него го нямаше и първата ми мисъл беше да си погледна портфейла. В него нямаше никакви пари ", сподели пострадалият Пламен Иванов.

Изчезва заплатата, която Пламен получил преди ден, до лев. С нея и мистериозният Асен.

Първоначално новият продавач-консултант не се сторил недоверчив на Пламен и сътрудниците му. Когато връщат лентата обратно обаче всичко подсказвало, че става дума за лъжец. " Питаше ме за часовника ми дали е скъпа марка, също така дали дремя надълбоко, с цел да не ме будел. След кражбата навързах нещата. Говореше малко несвързано, някои думи ги бъркаше ", добави Пламен Иванов.

Пред бъдещите си сътрудници разказвал, че е работил в Русия и Чехия като сервитьор. След което почнал ра
Сега за Асен припомнят единствено фрагментите, снимани от охранителните камери в магазина. Те се предоставени и на полицията. Управителят на обекта разгласява фотография с лицето на момчето и в обществените мрежи. Измамените се оказват мнозина – по цялото Черноморие.

" Всъщност обаче се оказа, че не е Асен, а Асан. Разбрахме, че е от Плевен, работил в Несебър, Слънчев бряг, а обстановката е същата, както при нас. Назначават го някъде на работа, обира сътрудниците си и изчезва. Говорим за огромен лъжец. Следващите би трябвало да се пазят. Подали сме сигнал в полицията и сега се търси ", уточни Лидия Илиева.

От полицията в Несебър оповестиха, че по случая към този момент е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР