Мним инспектор притеснява момичетата в градския транспорт в Студентски град.

...
Мним инспектор притеснява момичетата в градския транспорт в Студентски град.
Коментари Харесай

Мним инспектор притеснява момичета в градския транспорт на София


Мним контрольор тормози девойките в градския превоз в Студентски град. Мъжът се е представял за " частно лице, подпомагащо полицията ".

В рейс 280 преди дни се качва контрольор, който тормози девойките, искайки от тях персоналните им данни и прави инспекция дали носят маски и надлежно издава подправени актове.

" Преди дни пътувах с 280, прибирах се в Студентски град и по едно време пристигна едни мъж, който се показа за частно лице, което подкрепя полицията и следи за осъществяване за заповедта за носене на маска. Понеже момичето до мен беше без маска, в действителност тя беше с маска, само че маската й беше под носа и той посочи това, че маската й е под носа като й сподели, че би трябвало да слезе на идната спирка, с цел да я санкции. Когато ние поискахме той да се легитимира по някакъв метод, той отхвърли, сподели ще го направя откакто вие слезете на спирката ", описа Симона Йорданова.

Снимка: btvnovinite.bg


Мъжът почнал да ги разпитва от къде са, къде живеят и къде учат. От лицето му не се е виждало съвсем нищо, тъй като бил с маска и шапка, само че по думите на момичето е към 40-50 годишен.

" Контрольорите са публични лица, те извършват служебните си отговорности в униформено облекло и се показват със съответния бадж, който е подложен на видно място. В техните отговорности се включва само и единствено контрола по редовността на пътя и пасажерите, нямат пълномощия да правят инспекции по отношение на неспазването на противоепидемичните ограничения ", изясни Станислав Станков- уредник контролна активност.

Снимка: btvnovinite.bg


По думите му инспекции за тези ограничения могат да се реализират от столичната РЗИ и от полицията като при всяка една инспекция лицето е длъжно да се показа и да разгласи каква е задачата на инспекцията.

От Центъра за градска подвижност също приканват жителите, когато станат очевидци или пострадали на подобен вид обстановка за подават сигналите и недоволствата си към 112. Потърпевшата надлежно е подала тъжба към 7мо районно и казусът занапред ще се преглежда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР