Мненията за полезността от зеления сертификат са противоречиви дори и

...
Мненията за полезността от зеления сертификат са противоречиви дори и
Коментари Харесай

Придава ли се твърде много важност на зеления сертификат?

Мненията за полезността от зеления документ са спорни даже и измежду медицинските специалисти

Ето кои тях заключи

"Придава се прекалено много значимост на документа като мярка, която би трябвало да ограничи пандемията. Това е административна мярка. Нормално е в даден миг да падне и то поради една единствена причина. Документът се дава при имунизиране, след преболедуване или поради съществуване на антитела. Факт е обаче, че имунизираните хора се разболяват и популяризират вируса. Когато си имунизиран и вървиш на всички места, само че в това време си се заразил, ти си един неконтролируем пропагандатор. Остана една единствена изгода от имунизацията – лекото преболедуване, само че това не лимитира пандемията ", изясни педиатърът доктор Антония Първанова.

"Зеленият документ даже не се съблюдава прецизно. Епидемията по този начин или другояче върви на талази. Хубавото е, че Омикрон е по-лек ", сподели още лекарят.

На противоположното мнение е проф. Огнян Кунчев.

"Ние сме в половин локдаун и по тази причина бройките понижиха. Учениците не вървят на учебно заведение, отново жертвахме образованието. В момента се намираме в плато, само че в този момент като се децата се върнат в кла, заболеваемостта още веднъж ще тръгне нагоре ", сподели той.

"Има доста хора, които се пазят, имунизираха се и в този момент би трябвало да ги жертваме, тъй като се чудим защо са ни ограниченията и документите ", безапелационен бе математикът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР