Мнението на руснаците за това дали да се продължат военните

...
Мнението на руснаците за това дали да се продължат военните
Коментари Харесай

Непубликувано изследване на ВЦИОМ: Половината руснаци вече не искат война, а преговори -

Мнението на руснаците за това дали да се продължат военните дейности в Украйна или да се проведат мирни договаряния се е разделило поравно, като най-вече младежите са в интерес на договарянията, оповестява изданието The Bell, представено от телеканал Дождь.

Изненадващите данни са от непубликувано изследване на Всеруския център за проучване на публичното мнение (ВЦИОМ).

Те са от юни, а The Bell разполага с проучването.

Респондентите са били запитани кое е по-важно за Русия сега - да продължи военните дейности в Украйна или да договаря за мир. Мненията се разделят поравно - 44% от интервюираните са дали своят вот в интерес на двата разновидността, а останалите 12% са се затруднили да отговорят на въпроса.

Мирните договаряния са желани най-много от младежите: 79% от респондентите в групата 18-24 години и 56% от респондентите в групата 25-34 години са дали своят вот в поддръжка на този отговор.

Според The Bell изследването, озаглавено " Специалната военна интервенция: Проблемни зони ", е извършено по телефона измежду извадка от 1600 респонденти. Източник, непосредствен до Кремъл, е декларирал пред изданието, че резултатите от изследването са били разисквани на среща в президентската администрация в края на юни.

Първото изследване на утвърждението за " специфичната военна интервенция " бе извършено от ВЦИОМ на 25 февруари - деня след нахлуването на съветските войски в Украйна. Тогава 64% от интервюираните руснаци оповестиха, че поддържат войната.

От ВЦИОМ са декларирали пред The Bell, че не разясняват непубликувани изследвания.

Междувременно някогашният съветски президент и министър председател Дмитрий Медведев съобщи, че Москва ще победи в Украйна и ще дефинира изискванията за бъдещо спокойно съглашение с Киев, съобщи Ройтерс.

" Русия ще реализира всичките си цели. Ще има мир - по нашите условия ", съобщи в Телеграм Медведев, който в този момент е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия.

Бившият водач, който в миналото беше считан на Запад за вероятен сътрудник, става все по-твърдолинеен и прям в рецензиите си към Запада, откогато Русия нахлу в Украйна през февруари, отбелязва организацията.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР