Мнението на потребители в България за развитието на общата икономическа

...
Мнението на потребители в България за развитието на общата икономическа
Коментари Харесай

Леко подобрение при мнението на българите за икономическата ситуация у нас

Мнението на консуматори в България за развиването на общата икономическа обстановка в страната през последната година леко се усъвършенства, демонстрират данни на Националния статистически институт (НСИ) по отношение на наблюдението на потребителите за предишния месец октомври.

Леко усъвършенстване се записва и при мнението на българите по отношение на прогнозите им за идващите 12 месеца, като балансовите индикатори по двете посоки нарастват по отношение на предишно наблюдаване надлежно с 2 и 3,3 пункта, демонстрира статистиката.

През октомври тази година общият индикатор на доверие на потребителите се повишава с 1,1 процентни пункта спрямо месец юли. При популацията в градовете нарастването е с 1 пункт, а освен това в селата - с 1,6 пункта.
 Снимка 451839
Източник:

Известно усъвършенстване се отбелязва и при мнението на потребителите, живеещи в градовете, по отношение на финансовото положение на семействата, техните оценки и упования. Мнението на популацията в селата обаче е по-неблагоприятно.

Потребителите не престават да смятат, че през последните 12 месеца има повишаване на потребителските цени, само че с по-слабо движение спрямо оценките, регистрирани три месеца по-рано. Същевременно инфлационните им упования за идващите 12 месеца са по-слабо изразени.

По отношение на безработицата в страната упованията за идната година, считано от началото на ноември, са, че тя ще остане почти на юлското си ниво.

Отчита се и положителна настройка в желанията на потребителите по отношение на осъществяването на разноски за " покупка или изграждане на жилище (вила) " и за " усъвършенствания в дома " през идващите дванадесет месеца.
 Снимка 451838
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР