Мнението ми като цяло за Лудогорец остава високо. Не се

...
Мнението ми като цяло за Лудогорец остава високо. Не се
Коментари Харесай

Пълен блокаж

Мнението ми като цяло за Лудогорец остава високо. Не се е трансформирало, тъй като разградчани не престават да се развиват като клуб. Продължавам да считам, че “орлите” са на положително европейско ниво. Отлично проведен и структуриран клуб от братя Домусчиеви. Няма нищо по-хубаво от това, че парите, които се изкарват от УЕФА, се влагат назад в Лудогорец.

Прекрасна подготвителна база, създаване на нов стадион, съществени вложения в ДЮШ и лавинообразно внимание към подрастващото потомство. Тук не става дума за организационна или управническа рецесия, тъй като Кирил и Георги Домусчиеви и техният екип са обезпечили всичко належащо за развиването на тима. За пари изобщо няма смисъл да приказваме. Този въпрос в отбора на българския първенец изобщо не се повдига, защото и в това отношение всичко е изрядно…

За страдание изказванията ми в последните няколко месеца се оказаха правилни. Лудогорец изпитва игрова рецесия и нощес това още веднъж ясно пролича. Оставете на страна загубата. Най-добрите тимове също позволяват провали. Притеснително е представянето и отношението на Георги Дерменджиев и футболистите.

Още напролет пролича, че Лудогорец не е на нужното равнище. Вместо да се вземат ограничения, тогава хвърчаха във въздуха всевъзможни оправдания по какъв начин нямало нужната мотивация и какъв брой натоварени били състезателите. Всички виждахме, че Лудогорец изпитва проблеми на терена и не изигра нито един мач на познатото високо равнище.

Ок, за българските мачове оправданията може и да хващат дикиш, но за мачовете в Шампионскала лига не важат. Вчера не съумях да позная Лудогорец. Ако бяха поставили други екипи, несъмнено щях да си кажа, че са някакви дилетанти. Държа да бъда свестен вярно. “Орлите” несъмнено разполагат с качествени състезатели, само че като се изключи Ренан и ненапълно Марселиньо и Анисе, нито един от останалите не съумя да разгърне същинския си капацитет в Литва.

В един от най-важните мачове, тъй като при възможна неточност, няма изправителен. Слабото показване не е инцидентно. Очевидно Дерменджиев има проблем с играчите. Тук огромният въпрос е изпуснал ли е треньорът съблекалнята? Личното ми мнение е, че това се е случило. Поне по този начин проличава от представянето на тима.

Настъпи ли моментът, в който Дерменджиев би трябвало да спре с компромисите и лавирането и да тропне по масата? Надявам се да греша, само че се притеснявам, че даже и да се случи, няма да има резултат. Просто доста е просрочен. Допусне ли един път играчите да му се качат на главата, процесът става необратим. Снощи Дерменджиев заставам край тъчлинията изцяло беззащитен. От аероплан се виждаше, че голът във вратата на българския първенец се печеше и бе въпрос на време, само че той нищо не направи, цялостен блокаж.

В Лудогорец се обрисуват твърди титуляри, които Дерменджиев не смее да пипа, без значение по какъв начин се показват. Примерът, който най-вече се набива на очи, е Кафу. Колкото беше потребен, от известно време насам, толкоз пречи. Бразилецът е в слаба форма, само че е закрепостен титуляр и треньорът го държи до последната минута, инцидентно да не се обиди. После Дерменджиев да не се чуди от реакцията на Вандерсон при промяната.

Футболистът показва пренебрежение, като не одобри подадената му ръка, само че действието му ненапълно е целесъобразно, защото състезателите не са слепи и виждат какво се случва. Друг е въпросът, че Вандерсон се е трансформирал в сериозен лакомец. Ама за какво пък не, откакто няма кой да му направи забележка. Лошото е, че има една седмица до реванша и едва ли кой знае какъв брой неща могат да се трансформират.

Дерменджиев е складирал в ръкавите едни и същи джокери и смени. Всичко това поради разнообразни съображения. Ходовете на наставника към този момент са елементарно разгадаеми. За реванша ще извади от състава Лукоки и ще пусне на негово място примерно Кешеру или Мисиджан. По този метод още веднъж ще разчита на шанс или някой самостоятелен проблясък на даден играч.

Къде остана тактическата дисциплинираност и за какво Дерменджиев не съумява да накара подопечните си да извършват напътствията му? Върху този проблем би трябвало да бъдат ориентирани всички мисли в Разград. Защото тъкмо това се случва. Не имам вяра да е дал разпореждане тимът да играе като разграден двор. Футболистите да стоят надалеч един от различен и да не си оказват помощ. Да си разцъкват с петички пред личното си наказателно поле, с което сами дърпат дявола за опашката. Да бъркат обикновени пасове и да играят надали не на мощ.

Какъв е този боязън в дейностите на Дерменджиев, откакто се е потвърдил и е постигнал много триумфи? Какво по дяволите прави този Кампаняро на терена? Само нервира хората с несъответстващите си дейности. Тича по топката и може да я отнеме един път на високосна година. Никога не съм виждал вътрешен полузащитник, който да бъде преодоляван толкоз елементарно. Тези, които изясняват наляво и надясно какъв брой бил добър, да си понесат следствията. Така се основават неверни усещане и не се стига до съответни дейности.

Защо треньорът си мълчи и не взима ограничения по отношение на дисциплината на терена? Защо си затваря очите за няколко поста? Не вижда ли, че няма първокласен халф до Светослав Дяков? Липсват десен бек и централен бранител, който да се приближава до равнището на Моци. Георги Терзиев явно не е влезнал в час, защото нощес бе изцяло неориентиран…

Футболистите на Лудогорец одобряват триумфите за даденост. Очевидно същото важи и за Георги Дерменджиев, който също е изключил от скорост и го кара по инерция. Въпреки това най-логичното нещо е Лудогорец да в профил Жалгирис, защото макар пробойните, е по-качественият тим. Дано се случи. Въпросът е по какъв начин ще излезе от игровата криза…

Без дисциплинираност, борба, воля и темперамент, няма победи на огромната сцена.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР