ММС е изплатило 275 241 лева на 38 лица като

...
ММС е изплатило 275 241 лева на 38 лица като
Коментари Харесай

Скандално! Министър Руди Гела платил над четвърт милион на 38 лица, за да ги уволни

ММС е изплатило 275 241 лв. на 38 лица като компенсации във връзка прекъснати трудови и служебни пълномощия. Това е станало в интервала от 1 януари до 30 юни 2022 година.

Данните са формален отговор от министър Радостин Василев на запитване в Народното събрание на депутата от ГЕРБ-СДС Стефан Апостолов. Със сериозната сума пари са били обезщетени дългогодишни чиновници на ведомството, които Василев за кратния си престой в ММС реши да уволни, оповестява NOVSPORT.

„ Какво стои зад сухите числа? Ами става известно, че желанието да „ развърти метлата “ и да в профил от работа почтени и дългогодишни чиновници на ММС са коствали на Василев много сериозна сума пари. Платени от данъкоплатците, естествено. Справката демонстрира, че в сходни размери са годишните бюджети на федерации като тази по кикбокс или съвременен петобой, например…

Тоест, вместо да подкрепи някои от федерациите със сумата от 275 241 лв., Радостин Василев е задоволил егото си, отстранявайки от работа неуместни за него чиновници. Които по-късно са получили полагащите им се от закона компенсации.

Сегашното разобличаване демонстрира още един път същинската същина на този министър, който за 6 месеца в ММС съумя да провокира сериозен безпорядък във всяко едно направление. То не бяха забавени доникъде на април пари на федерациите, неизплатени и до през днешния ден средства на огромна част от клубовете, кавги и навлизане като в мутренските времена в спортни бази и заведения за хранене, тотално съсипване на тотото и така нататък и тъй наречените Като настрана от всичко това лиши институцията от десетки почтени чиновници, някои от които прекарали съвсем целия си умишлен живот в постройката на Спортната палата.

Все отново има светлина в тунела и тя се състои в това, че единствено след броени часове Василев към този момент няма да е състезателен министър. И ще остане в историята като най-кратко изкаралия в Спортната палата началник в постоянно правителство….

А в този момент към този момент е ред на ъгъла на „ Васил Левски “ и „ Гурко “ да идва оркестъра… “, се показва в обявата.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР