ММА организацията Final Fight Championship трябваше да предостави на феновете

...
ММА организацията Final Fight Championship трябваше да предостави на феновете
Коментари Харесай

ММА събитие отпадна в последния момент поради установени мозъчни аневризми при бойци

ММА организацията Final Fight Championship трябваше да даде на почитателите борби по Смесени бойни изкуства предходната седмица. Въпреки проектите, цялото шоу бе отказано в последния миг поради поредност от бойци, диагностицирани със подозрение за мозъчна аневризма.

FFC 34 трябваше да се състои в Лас Вегас, само че медицинските екипи открили, че някои от бойците, които трябвало да излязат да се бият довечера, страдат от мозъчна аневризма.

„ Атлетическата комисия в щата Невада изисква професионалните бойци да преминат през поредност от медицински прегледи с цел да се откри положението на спортиста. Резултатите от тези прегледи дефинират това дали на състезателя ще му бъде позволено да се състезава или не. Взема се под голямо внимание физическото положение на бойците. Редица медицински лица, както и самата Атлетическа комисия, откриха, че няколко спортисти, които трябваше да се състезават в FFC 34, няма да получат позволение от лекарите заради открити мозъчни аневризми.”

Мозъчната аневризма съставлява уголемение на сектор от кръвоносен съд в мозъка. Главната заплаха, съществуваща при съществуването на мозъчна аневризма, е руптурирането на последната и приключването на кръв в така наречен субарахноидно пространство, лимитирано сред мозъчната тъкан и една от мозъчни обвивки.

Поради справедливи аргументи, тези бойци няма да вземат присъединяване в евента. Те ще би трябвало да бъдат прегледани от неврохирург с цел да им се окаже допустимо най-хубавата помощ.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР