ММА борецът Станислав Недков - Стъки и главният редактор на

...
ММА борецът Станислав Недков - Стъки и главният редактор на
Коментари Харесай

Стъки и Недялко Недялков по стъпките на Слави: инициират национален референдум |

ММА борецът Станислав Недков - Стъки и основният редактор на ПИК Недялко Недялков предизвикват провеждането на народен референдум за еврото, машинното гласоподаване и българите в чужбина. 

В известие до медиите двамата пишат, че Консервативно-патриотичното придвижване (КПД), което са основали " като опция на проядената от корупция политическа система ", инициира референдум в три точки: 

1. Трябва ли да има 100% машинно гласоподаване? 

2. Да одобри ли България еврото?

3. Трябва ли да гласоподават българите в чужбина за народен парламент? 

Според тях това са въпроси, на които не политиците, а българските жители би трябвало да отговорят.

" Започваме подготовка за образуване на народен референдум по горните 3 точки. Търсим съидейници и доброволци, които да се включат в публично потребната ни самодейност ", канят те. Въпреки изказванието им, че просто задават въпроси, ясно изричат мнение и по трите точки.

За машинното гласоподаване : на последните избори в секциите с машини интензивността е доста ниска, 38%, а на предходните, с хартиените бюлетини - към 50%. " Имаме най-ниската изборна интензивност на Прехода. 2 200 000 гласоподаваха с хартиена бюлетина на 4 април. Сега, 3 месеца по-късно, 600 000 от тях не отидоха да гласоподават, откакто в 45 Народно събрание бе въведено наложителното машинно гласоподаване ".

Двамата считат, че откакто и Конституционният съд не е поискал да ги чуе, им остава един-единствен вид - " да ги задължим да анулират машинното гласоподаване посредством този Референдум ". В прессъобщението си двамата настояват още, че всички европейски страни, които са създали опит с машинно гласоподаване, скоро по-късно са го отменили. Дават образец в Германия, където то било неразрешено, " заради неяснота на цялата процедура на гласоподаване ".

Всъщност в Германия има решение на Конституционния съд. С него не се не разрешава машинното гласоподаване, а се дефинира да има и различен метод за отчитане на гласуването с изключение на електронно. След решението страната не е подхванала дейности за приемане на машини, отговарящи на условията на съда.

За еврото : " Според мнозина специалисти това ще докара до повишение на цените на артикули и услуги, само че не и на заплатите и пенсиите. Левът е едно от дребното български неща, които към момента не са ни лишили. Посегнаха на обичайното фамилията сред мъж и жена, посегнаха на децата, като желаят гей двойки да осиновяват, а Слави Трифонов посредством чалгата посегна и на хорото ни. Посегнаха и на Православната Църква. Съгласни ли сме да си дадем и геройския " лев "?, питат Стъки и Недялков.

Един от главните цели на КПД бил битката с демографската рецесия. Според Недков и Недялков би трябвало да противодействаме, като приберем българите от чужбина, а " не да им разкриваме секции, при които гаранцията за почтено отчитане на техния глас е съвсем нулева ".

" Държавата би трябвало да сътвори условия за стопански напредък, вложения и разкриване на нови работни места, с цел да прибере в родината тези българи, които са отишли краткотрайно или сезонно да работят в чужбина. За българите, които са се открили трайно там, гласуването е един добър мотив те да се приберат в родината, с цел да видят родственици и другари ", считат те.

Гласувалите в чужбина българи сложиха ГЕРБ на четвърто място на парламентарните избори и през юли, и през април, като резултатите са съответно 9.01% и 8,66%.

В края на май тази година стана ясно, че, като дружно с Недялко Недялков са учредили придвижване. Недялков напомни тогава, че двамата са се срещнали предишното лято пред Румънското посолство, където дружно с други столичани са се самоорганизирали в " цивилен патрул ", с цел да пазят кръстовището от " противозаконните блокади ". Всъщност Стъки няма да е навършил 40 години до провеждането на президентските избори, което е наложително съгласно Конституцията.

Именно, откакто стана ясно, че. 

През 2018 година, като след произшествието двама служители на реда пострадаха. 

Национален референдум в България е извършен през ноември 2016 година по искане на Инициативен комитет отпред със Слави Трифонов, който през днешния ден към този момент е водач на партия " ИТН ". Референдумът от 6 ноември е дружно с изборите за президент и вицепрезидент на Република България. Въпросите още веднъж са три, само че гласят:

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна изборна система с безусловно болшинство в два тура?
2. Подкрепяте ли въвеждането на наложително гласоподаване на изборите и референдумите?
3. Подкрепяте ли годишната държавна дотация, отпускана за финансиране на политическите партии и обединенията, да бъде един лев за един получен автентичен глас на последните парламентарни избори?

На президентските избори тогава за държавен глава е определен Румен Радев, за вицепрезидент - Илияна Йотова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР