Млякото е вкусно, особено ако вземете 5.4 килограма от него,махнете

...
Млякото е вкусно, особено ако вземете 5.4 килограма от него,махнете
Коментари Харесай

Важно! Шокиращата Истина За Смъртоносната Отрова, Която Пием Всеки Ден! Мислим Си, Че Е Полезна!

Млякото е вкусно, изключително в случай че вземете 5.4 кг от него,махнете всичката вода и го смесите със захар, замразите го и му сложите черешка от горната страна. Мляко, сирене, кашкавал, сладолед, кисело мляко – не знам по какъв начин в миналото бих живял без тези неща. Може би бях най-големият потребител на млечни творби в щата Ню Джърси – където живеех; моите деца също бяха като мен в това отношение. Докато един ден нещо, наречено генно инженерство не се появи на трапезата ни и аз започнах да проверявам дали желая децата ми да пият положителното остаряло пълноценно мляко или генетично направеното мляко. Преди бях отпред на една лаборатория – правех проучвания и се пробвах много почтено да погледна на всичките противоречиви неща, касаещи генното инженерство. Това беше през1994 година и започнах да чета научни публикации от журнали за генно модифицираното мляко. Започнах да проучвам, да се обаждам на Монсанто (бел. прочие – една от основните компании на илюминати за произвеждане и разпространяване на генно модифицирани храни,създател на аспартама; ситуирана е в щата Мисури) и разговарях с техните учени. Един ден просто ми пристигна внезапно – откакто бях правел проучвания в продължение на седмици, месеци и над една година – млякото е казусът, глупчо! Всяка една глътка от кравешкото мляко съдържа вирус, гной, бактерии, мощни хормони на растежа,протеини, които предизвикват алергии, антибиотици, пестициди, лоен холестерол идиоксин – кои от тези неща бихте желали във вашето тяло?

Майк Адамс:

Според мен чуването на сходна информация е един голям потрес за множеството хора.

Робърт Коен:

Ами да ти кажа това не е тъкмо огромен потрес, тъй като в случай че кажа на по-голямата част от слушателите ти: “Ето тук имам една хубава, ледено-студена чаша със свинско мляко, която да си изпиете със сладкото, което ядете ”, или “Какво ще кажете за малко кравешко мляко с вашите шоколадови сладки ”, на хората би им призляло. Биха споделили: “Категорично не! ” Инстинктивно биха знаели, че не би трябвало да го вършат. Всъщност, вие не бихте ги изкушили даже и със студена чаша човешко мляко. Би им призляло на секундата, тъй като те знаят, че има субстанции в тези млека, които са предопределени за младите животинчета от съответния тип. И тези субстанции имат имена – лактоферини, имуноглобини – не е хубаво да приемате естроген всекидневно, прогестерон, проактин, мелатонин, окситоцин; мога да не преставам и да изброя 59 разнообразни хормона във всяка глътка мляко. Точно това е млякото – една система за снабдяване на хормони във вашето тяло. А вие не желаете кучешки или свински хормони. Не желаете и кравешки хормони. Вие, даже като пораснали хора, не желаете хормони от човешко мляко.

Майк Адамс:

Точно по този начин – човешкото мляко е съвършена храна за бебенца, само че не и за пораснали хора. Винаги ми е било забавно по какъв начин порасналите хора са избрали да употребяват храна, течна храна от различен биологичен тип.

Робърт Коен:

Това е забавно и в името на положителното здраве, най-малко ги направете здрави животни. Но 9-те милиона крави в Съединени американски щати в по-голямата си част, не са здрави. Половината крави от стадата в Съединени американски щати са инфектирани с вируса левкемия бовина (bovine leukemiavirus), половината от кравите са инфектирани с болест, наречена заболяването на Крон, която е причинявана от една бактерия, наречена mycobacterium paratuberculosis, от която 40 милиона американци са наранени със синдрома на раздразнените вътрешности. Всеки човек с заболяването на Крон дава позитивен тест за бактерията mycobacterium paratuberculosis. До последния човек! 100 %! И това беше оповестено през1965 година за работата на националната академия на науката. Така че тук приказваме за същинска просвета, не си ги изобретявам тези неща. Разполагаме с хиляди проучвания, оповестени в научни вестници и списания, с хиляди обособени подкрепящи се доказателства, които ни споделят, че млякото въобще не оказва помощ на човешкото тяло. Ние пием телесни течности от заболели животни.

Майк Адамс:

Какво ще кажеш за скритите източници на мляко, защото има доста артикули, които съдържат мляко или млечни протеини – зная за много протеинови питиета, които да вземем за пример са направени с млечни протеини.

Робърт Коен:

Разбира се. Когато видите на опаковките думата “суроватка ” си казвате: “В никакъв случай! ” Когато видите “казеин ”, “натриев казеинат ”, “калциев казеинат ” –това е млечният протеин на прахуляк, който вие не желаете във вашето тяло. Когато вземете млякото и се отървете от мазнините, водата, и останете единствено с протеини, те на процедура са единствено кръвни протеини: серумалбумин, млечен протеин, 90% от млякото е казеин. Когато казеинът се извлече от млякото, той в действителност е едно лепило, употребявано да залепя лепенки върху бирени шишета. Той е едно лепило, употребявано, с цел да крепи дървото във вашите мебели. Когато приемате казеин – това лепило от млякото,и тялото ви вижда този непознат протеин, то създава тези хистамини, които най-после стават на слуз. И ето за какво млякото е слузoобразуващо. Отново – това е един развой,който лишава 10-12 часа.

Майк Адамс:

В кои други типове храни, протеинови питиета или артикули се съдържа казеинът?

Робърт Коен:

Понякога, да не повярва човек, се среща в консерви от риба звук. Понякога в избрани зърнени храни – употребява се като лепило, с цел да поддържа някои храни. Но това, което е за отбелязване е, когато разглеждате в супермаркети –например сметана на прахуляк за кафе, начело на опаковката на която е написано, “Не съдържа мляко ”, а когато потърсите на гърба на продукта, с дребни букви ще видите “натриев казеинът – произходящ на млякото ”. Не зная по какъв начин им се разминава да настояват,че нещо не съдържа млечни творби, когато то ги съдържа. Хората обаче би трябвало да се научат да четат дребните надписи на стоките. Ако видите думата “казеин ” в какъвто и да е тип или форма, като казеинът да вземем за пример – това е мляко от крави – не го яжте.

Майк Адамс:

Производителите на храни, да знаеш, са извънредно съзидателни с техните надписи на продуктите им. Виждал съм паста от авокадо, без да съдържа никакво авокадо!

Робърт Коен:

Стига бе! Това е необикновено!

Майк Адамс:

Абсолютно! Съдържаше хидрогенирани мазнини и изкуствени оцветители.

Робърт Коен:

Това е плашещо.

Майк Адамс:

И по този начин стоят нещата в по-голямата си част. Човек би трябвало да отиде на здравословен магазин или на някакво особено място...

Робърт Коен:

Проблемът тук Майк е, че нямаме мощно лоби на производителите на авокадова паста. Но в действителност имаме едно доста мощно лоби на притежателите на млечната промишленост. Това ти го подсигурявам.

Майк Адамс:

Кое е това, което те накара да проявиш подобен интерес и сила, с цел да преследваш истината за млякото и млечните артикули?

Робърт Коен:

Три дребни момиченца с имена Дженифър, Сара и Лизи – дъщерите ми. Исках те да имат здрави тела. Исках да не изкарат 4 години гимназиален живот, с черни точки и пъпки по цялото тяло, както беше при татко им. И знаеш ли? Те нямаха никакви черни точки и пъпки! Никакви акнета, и в случай че разгледаш книгата ми “Milk A to Z ”(Млякото от А до Я), вземам всяка писмен знак от писмеността и попълням нещо за млякото. П е за пъпки и ние знаем, че тези крави в действителност се доят преди да родят и това мляко е друго – това е мляко, нареждащо на млечните тъкани да порастват. Малките девойки са се трансформирали в наше време, само че ние откриваме, че с отделянето на всички тези андрогени, кравите непрекъснато употребяват андрогените, с цел да създават други хормони. Тинейджърските пъпки се усъвършенстват в секундата, в която спрем да консумираме мляко.Отнема 2 седмици и акнето изчезва. И тези андрогени подтикват мастните жлези, които са жлезите, причиняващи акне и черни точки.Така че откриваме връзка сред млякото и доста човешки болести. И аз не съм първият, който твърди това – доктор Спок твърдеше това. Д-р Спок продаде 75 милиона бройки от книгата си за развъждане на деца. Единствената книга, която е продавана повече в историята е Библията. Д-р Спок споделяше, че никой човек на междинна възраст, дете или възрастен няма потребност от кравешко мляко – това е машинация от страна на държавното управление, с цел да насърчава потреблението на мляко. И ние се учим, както споделих,повече доктори научават нещо, което не им е било преподавано в университета. Добре ще е да погледнете етиологията (бел. прочие просвета, учеща аргументите за пораждане на болестите) на алергиите и диабета! Ако решите да разгледате диабета, разгледайте New England Journal of Medicine, 31 Юли, 1992 година (журнала за медицина на Нова Англия) –точно може да ревизирате това! Там се споделя, че излагането на тези волски протеини, волският серум лактобумин (bovine serum lactobumin) е един активиращ механизъм за инсулин зависещия диабетов мелит, няколко месеца по-късно. Октомврийското издание на Сайънтифик Америка (Scientific America) от 1992 година обсъждаше млечния девиз: “Млякото е положително за тялото. ” Там се споделяше: “Млякото е положително за тялото – това звучи малко празно тези дни ”.

Майк Адамс:

Би ли дал едно малко обобщение – ти загатна няколко по време на изявлението – диабета, пъпките, сърдечната болест се загатват много изтъкнато в книгата ти. Но какви други хронични заболявания са да речем, влошавани или даже причинявани от продължителна приложимост на мляко?

Робърт Коен:

Това е забавен въпрос, да знаеш. Нека разгледаме Голямата Петица – в Съединени американски щати палач номер 1 е сърдечната болест, след това е остеопорозата, ракът, диабетът и астмата. Разглеждаме народи, които пият мляко. Откриваме, че тези заболявания са постоянно срещани. Когато преглеждаме народи, където потреблението на сирене се е утроила през последните 30 години, като Англия, Франция, Канада и Съединени американски щати – откриваме също утрояване на асматичните болести и типовете рак на гърдата. Познай коя страна има най-голям % от заболели от рак на гърдата? Номер 1 в това отношение е Дания,следвана от Норвегия, следвана от Холандия, следвана от Швеция – забелязваш ли наклонност?

Майк Адамс:

Консумацията на мляко.

Робърт Коен:

Хайде да поиграем още малко на изброяване на обстоятелства, Майк. Знаем за рака на гърдата – коя страна има най-високи индикатори за сърдечни заболявания?

Майк Адамс:

Ами мисля си че е Съединени американски щати.

Робърт Коен:

Не е! Дания, Норвегия, Холандия и Швеция – рано или късно ще схванеш нещата! Костни заболявания, сърдечни заболявания, рак на гърдата – забелязваш ли накъде се насочваме? Най-високите равнища на консумация на млечни артикули. Виждаме безспорни корелации сред тези заболявания и консумирането на млечни артикули и аз мога да ти дам повода за това. Съществува доста повече от национални епидемиологични изследвания– имаме механизми, посредством които тези заболявания се получават. В рака на гърдата и във всеки тип рак, хиляди неща предизвикват рак. Всеки път когато хванем вестник, има ново нещо, което е разпознато, че предизвиква рак. Но хиляди неща го предизвикват – един път щом го получите в тялото си, едно нещо го кара да пораства, а единственото нещо, което го кара да пораства е най-мощният хормон на растежа, който тялото ви създава, наименуван инсулин растежен фактор. И удивително – най-голямото знамение на науката на природата е, че този хормон в кравешкото тяло и в човешкото тяло е еднакъв. Всъщност, от към 4 700 разнообразни типове бозайници и стотици милиони разнообразни протеини в природата, има единствено един хормон в цялото животинско царство, който е еднакъв сред два биологични типа –човешкият и кравешкият инсулин растежен фактор –1, който е бил наименуван основният фактор в растежа и разпространяването на рака на гърдата, рака на белите дробове,рака на простатата, всеки случай на рак при хората.

Майк Адамс:

Млечната промишленост твърди несъмнено, че всичките тези хормони се унищожават по време на пастьоризацията и че те не се усвояват от хората,употребяващи продуктите и. Знаем, че това не е правилно, само че за какво е по този начин?

Робърт Коен:

Нека проучваме това изказване, тъй като може би те са прави, а в случай че са прави, това значи, че кърменето не работи. Така че, в случай че си мислите, че кърменето не работи, тогава давайте и пийте кравешко мляко, само че в случай че заради някаква дребна възможност си мислите: Е, кърменето може би в действителност работи, тогава посредством пиенето на млякото на кравата, вие кърмите и приемате хормоните и то по един доста ефикасен метод, по-ефективен даже от този на природата, тъй като природата намира метод да основава от нещо по доста. Например, в случай че разгледаме рибите –треската да речем. Рибата снася десетки хиляди яйца. Някои типове риби снасят над половин милион яйца,защото рибата някак си има вродено знание, което е определило, че голямата част от тези яйца ще бъде изядени от хищници. Повечето от тях няма да оцелеят, с цел да станат дребни рибки. Ами, тялото работи по същия метод – произвеждаш милиони и милиони сперматозоиди. Произвеждаш милиони и милиони кафези. Произвеждаш задоволително, тъй че нещо да оцелее. А в тази ситуация с този хормон – инсулин растежен фактор –1, тялото ти непрекъснато го създава и той се разлага доста бързо или се свързва с други протеинови рецептори. Но в тази ситуация с кравешкото мляко, ние сме задминали природата – ние имаме краве мляко, където нормално тези протеини са се разложили доста бързо. Ние хомогенизираме млякото – с други думи, ние одобряваме млякото и сътворяваме мастните молекули сред 10 и 100 пъти по-малки.

Поемаме доста повече от тях – 473 мл. Мляко може да съдържат трилиони дребни мастни молекули. Те обгръщат и пазят тези хормони, множеството от които са несъмнено разрушени. Така че в този момент разполагаме с механизъм, посредством който удвояваме количеството от този мощен хормон в телата ни и където той нормално се разлага за по-малко от секунда или две, в този момент остава деен до 30 минути. Когато той откри действителен рак, което също е постоянно срещано нещо – това е механизмът на включване на рака. И ето за какво народи, които пият най-големи количества мляко и ядат най-вече сирене, са тези с най-високи равнища на всеки човешки тип рак.

Майк Адамс:

Нека единствено разясним за консумиращите мляко, кои артикули съдържат в себе си тези хормони. Защото освен млякото ги съдържа, а всичко което произлиза от него, нали по този начин?

Робърт Коен:

Точно по този начин! Всичко, което произлиза от млякото съдържа тези хормони:сирене,кашкавал, краве масло, сметана и така нататък Това е мляко. Когато употребявате 9.5 кг мляко, с цел да извършите 450 грама краве масло, или 4.5 кг мляко, с цел да извършите 450 грама кашкавал, или 2.8 кг мляко, с цел да извършите 450 грама шербет...

Майк Адамс:

Вие концентрирате всички тези...

Робърт Коен:

Вие концентрирате хормоните, концентрирате диоксините, концентрирате наситените мазнини, за които знаем, че са нездравословни за вас несъмнено. Точно това е млякото и тъкмо това са всички тези млечни артикули – съсредоточени млечни артикули. Ако имате 1 единица от нещо неприятно, не желаете да имате 10 такива съсредоточени единици.

Майк Адамс:

Точно по този начин. Има компании, несъмнено, самостоятелни млекопроизводители,които създават мляко и пишат на етикетите, че то е създадено без волски хормони на растежа (bovine growth hormone).

Робърт Коен:

Но за мен няма действително никаква разлика сред волския хормон на растежа,който е бил генетично основан и естествено получаващия се хормон на растежа. Това е едно и също.

Майк Адамс:

Препоръчал съм на читателите да създадат един 30 дневен тест, през който да не одобряват никакви млечни артикули. 7 дни е също много, в случай че сте осъзнати по отношение на тялото ви, с цел да забележите разликата, само че какво могат хората да чакат в действителност да се промени? Ти загатна за някои от нещата, само че какво ще кажеш за дълготрайните усъвършенствания върху здравословното положение на хората? Ако някой спре да употребява млечни артикули, какво може да чака да се случи до един месец или една година?

Робърт Коен:

Интересно е, че ми задаваш този въпрос, тъй като Town send Medical Letter, което е докторско писмо, писано от лекари за лекари и над 180 хиляди доктори го получават, в броя си от Май 1995 година, написа за кравето мляко, за признаците, с които са били свързвани голям брой разнообразни здравни проблеми – произвеждане на слуз, загуба на хемоглобин, алергии, като номер 8, 9 и 10 от листата бяха промяна на настроенията, меланхолия и нервност. Замислете се за хора на междинна възраст, бидейки склонни към рецесия, които изпитват промяна на настроенията, меланхолия и нервност и доста от тях считат, че това е провокирано от вирусът Епщайн-Бар (Epstein-Bar virus). Смяна на настроенията, меланхолия и нервност – вие приемате естроген всеки ден, с прогестереон (бел. прочие – женски хормон, участващ в цикъла на дамите,бременността) мелатонин (бел. прочие – хормон, съдържащ се в епифизната жлеза, който усъвършенства съня и е мощен антиоксидант) и всички тези женски хормони, които идват от бременни крави и цялото това нещо крепко ще ви оплеска. Дори не мога да ви кажа какво ще ви аргументи. Но зная, че ставаме доста ръководени от хормоните, депресирани, със промяна на настроенията, меланхолия, нервност – просто откажете се от млечните артикули. Това в действителност е едно елементарно решение. Може да похарчите хиляди долари при вашия доктор и да вземете всевъзможни медикаменти, и да давате риталин на децата си, само че няма никаква потребност от това! Просто спрете да консумирате млечни артикули – тотално.

Майк Адамс:

Абсолютно! Това е необикновено – толкоз постоянно хората отиват при лекаря си и получават медикаменти, които да скрият признаците, породени от вземането на елементарни избори – избирането с какво ще се хранят.

Робърт Коен:

И никой не преподава това на лекарите в медицинските институти, въпреки че доста от тях научават това сами. Това става, тъй като те поучават пациентите си: “Спрете да приемате млечни творби за известно време ”. И те го вършат и получават фрапантни резултати, изключително при разстройство с недостиг на вниманието, аутизъм – следим такива внезапни промени у деца, които напълно спрат да одобряват млечни творби.

Майк Адамс:

Какво ще кажеш за дълготрайното попречване на хронични заболявания?

Робърт Коен:

Има едно място на тази планета, където има повече столетници от всяко друго място, където междинната дълготрайност на живота на дамите е 86 години, където хората даже нямат потребност от рентгенови фотоси, тъй като те не получават рак на гърдата или остеопороза. Това място са 160 острова сред Япония и Тайван, споделя се Окинава. Книгата е написана от Уилкокс и Сузуки и се споделя “Планът Окинава ” и ще прочетете,че тези хора одобряват 1/20 от количеството калций, което ние одобряваме, само че все пак те не получават чупения на костите. Ще прочетете разбора за признатите количества калций по целия свят – в ЮАР одобряват под100 мг. дневно, в Съединени американски щати 980 мг. дневно, само че все пак имаме 14 пъти повече тазови счупвания. Не е калцият, който ядете, не е кравето мляко което е ядете, а е протеинът – животинският протеин, който предизвиква киселинното положение в кръвта, което тялото ви би трябвало да обезврежда и то прави това, като извлича калция от костите ви. И това е същинската просвета – това не са глупавите реклами и маркетингът за мляко – това е същинската просвета, която ще намерите в сходни медицински вестници и списания, истината, която голямата част от американците не я получават.

Майк Адамс:

И все пак множеството американци считат, че в случай че имаш чупливи кости или признаци на остеопороза, би трябвало да пиеш повече мляко!

Робърт Коен:

Което форсира загубата на костна тъкан, заради големите количества аминокиселини, основани на сярата.

Майк Адамс:

И несъмнено има доста медикаменти с наставление, които хората вземат, още повече, с цел да се прикрият тези признаци.

Робърт Коен:

Което е срамотия, тъй като те водят до голям брой неща. Погледнете какво се дава на дамите, с цел да се предотврати загуба на костна тъкан – премерин? Знаете ли какво е премерин? Това е едно от най-предписваните медикаменти в Съединени американски щати. От това ли е направено в действителност, от което звучи – премерин – урина от бременна кобила. То се добива от коне – държат ги завързани, оковани за устройства, които събират тяхната урина. Ако подраскате едно от тези дребни жълти хапчета, то ще замирише навръх пикня. То е тъкмо това, естрогенът от бременни кобили, и знаете ли какво? Ние не пием естроген от бременни кобили, а пием естроген от бременни крави, под формата на тяхното мляко. Отново, те имат мляко още преди да родят и това мляко съдържа женски хормони, които подтикват техните лични гръдни тъкани да порастват още повече. Това е повода нашите девойки да наподобяват по друг метод през днешния ден.

Майк Адамс:

Нека забележим – ние одобряваме храната си от кравешка гной и медикаментите си от конска урина. Нещо е крепко сбъркано във всичкото това, а?

Робърт Коен:

Живеем в прелестен свят, нали? Направо напредваме!

Майк Адамс:

Нека поговорим за детската смъртност, породена също и от кравешко мляко...

Робърт Коен:

Интересно е, че споменаваш това. Американските научни списания и вестници в действителност не обичат да се заяждат с млечната промишленост и отхвърлят доста от тези публикации, само че ние откриваме, че има един в действителност страховит вестник, един от международно уважаваните журнали, наименуван Лансет (Lancet), английски вестник. И мисля, че беше Лансет от 4 юни 1994 година, в който беше оповестено едно проучване по отношение на синдрома на неочакваната детска смъртност, показващо, че белодробната тъкан в клетките демонстрира бронхиално инфектиране, сходно на астма, от млечните протеини. Така че децата одобряват последното си ядене преди да умрат и какво е то – една бутилка мляко с кравешка формула. Относно децата, хранени с кравешко мляко, Лансет написа поредност от публикации още от 60-те години, за неочакваните детски смъртни случаи и в тези публикации се демонстрира, че свръхчувствителността към млечния протеин се подразбира като причина за синдрома на неочакваните детски смъртни случаи.

Майк Адамс:

Нека поговорим за маркетинга. Млечната промишленост от доста години се е фокусирала върху посланието, че млякото ви дава здрави кости. И в този момент от скоро се е фокусирала, че от млякото се слабее. От млякото се слабее – намирам това за доста смешно...

Робърт Коен:

Естествено, че е смешно! Пиете нещо с доста калории и с доста мазнини в него, с хормони на растежа и вие естествено ще отслабнете! Направо напълно се връзва. Всъщност, за дребните бебенца се чака да напълнеят с 50% от тежестта си след първите три месеца – несъмнено те удвояват тежестта си за три месеца, нали по този начин? Продукт, от който се отслабва – това е неуместно!

Майк Адамс:

Как съгласно теб на млечната промишленост и се разминава след правенето на такива изводи и изказвания в нейния маркетинг и реклама? Как реализира това?

Робърт Коен:

Разбери, че на тази планета имаме към 250 хиляди разнообразни журнала и е в действителност елементарно да направиш по този начин, че нещо да се разгласява. И това, което разграничава една обява от друга е PC – знаеш ли какво значи PC? Не значи личен компютър, а конференция. Това, което правиш е организираш една конференция в хотел Плаза в Ню Йорк и поканваш основните членове на пресата и им съобщаваш, че на обед ще има голям коктейл от скариди и телешко варено. Те ще се отзоват, с цел да отчетат събитието, а ти ще си им дал едно прелестно квалифициран материал и си го написал за тях и той ще е в утрешната преса, по малките екрани и тъкмо по този метод усещанията на американците непрекъснато са галени. И когато имаш бюджет от 500 хиляди $ на година, непрекъснато с цел да поощряваш такива неща и да правиш сходни материали и тези подправени проучвания – ей, но те тъкмо това вършат. И го вършат добре.Но знаеш ли, занимателно е от време на време, когато млечната промишленост не уцелва тъкмо. Сещаш ли се за оня филм? С Робърт де Ниро, филмът е от 70-те за мафията и всичко, което те правят, го вършат по неверен метод. Млечната промишленост е направила тези реклами за мляко, като в една от тях, като стана на въпрос за здрави кости, хората, взели участие в нея се появиха в едно от докторските шоута по малкия екран, като тримата доктори,позираха с рентгенови фотоси на телата си. И във всички тела, бедрата бяха разядени от костна болест – доста занимателно. Двама мъжки доктора и една жена лекар и сърцата им бяха съсухрени, това можеше да се види, както и разядената костна компактност.

Майк Адамс:

Но междинният човек не би разпознал това, нали по този начин?

Робърт Коен:

Не, само че хората от млечната промишленост вършат неща, с които сами си навреждат. Наемат цялостни вегетарианци, с които снимат млечните реклами, наемат хора,които към този момент са се разболели от млякото. Лари Кинг – можеш ли да си представиш да правиш реклама на мляко, тъкмо откакто ти е правена интервенция за троен байпас? Всеки ден междинният американец приема от млякото и млечните творби същия холестерол, съдържащ се в 53 резена бекон. Ако вършиме това цялостен живот и навършите 53години, ще имате холестерол, съдържащ се в 1 милион резена бекон и след това се чудите за какво сърдечната болест е палач номер 1 в Съединени американски щати.

Майк Адамс:

Какво ще кажеш за всичката просвета, която млечната промишленост основава, с цел да твърди, че млякото е потребно за хората?

Робърт Коен:

Знаеш ли този забавен факт: млечната промишленост спонсорира проучвания и като откривател, аз самият бих могъл да направя всяко едно проучване, което желая и да потвърдя всичко, което си желая, основано на параметрите на проучването и на типовете бозайници, които употребявам. Но хората от тази промишленост са правили проучвания с хора и настояват: “Ето ви чаша мляко. Изпийте я. ” Тестваният го прави и след 10 минути по-късно: “Как се чувствате? Имате ли слуз? Нямате? Страхотно. ” И това отива да основните страници на вестниците и списанията, тъй като хората от млечната промишленост провеждат страхотна конференция: “Пиенето на мляко не предизвиква слуз ”. Кажете това на всеки маратонец, три-атлет, оперен артист или звезда от Бродуей, те знаят, че използването на млечни творби предизвиква слуз. Те би трябвало да ги заобикалят, другояче няма да могат да се показват на равнище. И това не е научно проучване, това е просто нещо, което знаят. То си е аксиома! И все пак проучването и науката им демонстрират, че млякото не предизвиква слуз. Вече ти споделих за реакцията към волския серум лактобумин (bovine serumlactobumin), към казеина, млечният протеин казеин и за производството на хистамин (бел. прочие – субстанции,отделяни от имунната система които могат да провокират каскада от алергични признаци, които да поразят голям брой системи в организма), което лишава 12 до 15 часа. “Изпийте чаша мляко. Имате ли слуз? Не? Страхотно. ” Разбира се, че млякото прави слуз! То също предизвиква астматични офанзиви и тези алергични реакции. А за аутопсията на Фло Джо посетете уеб страницата ми http://www.notmilk.com/ и тъкмо в междинната колона ще видите Фло Джо с резултатите от аутопсията и просто е извънредно това, което се предизвиква и по какъв начин убива 6-8 хиляди американци всяка година! Това няма да убие всеки, който яде пица, само че всеки ще има хистамини и слуз.

Майк Адамс:

Хей, ами те и тютюневите компании настояват, че никотинът не води до пристрастяване, захарните компании споделят, че захарта не предизвиква диабет и прекомерна цялост – за какво млечната промишленост да не твърди, че млякото не прави слуз в човешкото тяло, а?

Робърт Коен:

Ами, измъкват се от това и още веднъж – другите промишлености не финансират същото количество проучвания – Робърт Хийни получава 7 милиона $ на година от университета в Крейтън, с цел да разгласява сходна информация и всеки месец се прави следващото проучване – млякото не предизвиква рак на гърдата, не предизвиква алергии –това са нелепости. Имаме хиляди проучвания, които демонстрират, че млякото е нещо, което просто не би трябвало да използваме.

Майк Адамс:

Иначе по-добре ли ще е за потребителите, в случай че търсят по този начин наречените натурални млечни творби, като да вземем за пример органично мляко?

Робърт Коен:

Нека кажа нещо, което голямата част от хората просто не схващат. Няма да намерите една, но даже нито едничка молекула от генетично направения волски хормон на растежа във всяка една чаша мляко в Съединени американски щати. Тъй като волският хормон на растежа, който е бил генетично основан, се инжектира в бута на кравата. Когато стартира да работи в мозъка на кравата, той я подтиква да прави мляко, съдържащо повече от тези естествено-срещащи се хормони. Така че дали пиете органично мляко или мляко от крави, третирани с този хормон, млякото, което се получава ще бъде безусловно същото. Абсолютно същите хормони – кравите, при които е имало генетична интервенция ще ви дадат мляко с повече хормони, само че вие няма да пиете генетично направени хормони. Просто ще приемате повече от тези естествено-срещащи се хормони.

Майк Адамс:

Така че разликата е в концентрацията.

Робърт Коен:

Това е просто една разлика в броя на хормоните. Те са едни и същи –генетично направеното мляко не съдържа генетично направени хормони. Хормонът работи върху мозъка, с цел да подтиква кравата да прави мляко, съдържащо повече хормони. Но това са същите хормони, които бихте получили от една чаша с органично мляко и тези хормони са рискови. Добрите остарели пълноценните млечни хормони са рискови. Онези, за които мислехме, че са толкоз пълноценни, са толкоз рискови и нямат място в тялото ви.

Майк Адамс:

Отказах се от млякото преди години и откакто го направих синусите ми се прочистиха, храносмилането стана доста по-лесно, имах повече сила и по-малко отмалялост. Това беше една невероятна промяна.

Робърт Коен:

Това е нещо, което си забелязал и нещо, което всеки ще забележи незабавно. Можеш да четеш пропагандата на млечната промишленост или да посетиш уеб страницата ми http://www.notmilk.com/ и да почетеш оттова. Пиша по една колонка там всеки ден от 5 години насам. Но когато нещата се свеждат до това – вие сте вашият най-хубав доктор. Опитайте 7 дни – не яжте никакви млечни творби – мляко, сирене, кашкавал и така нататък – 7 дни. И на 8-мия ден се почерпете с пица и хапнете сладолед за десерт и наблюдавайте какво ще стане на идващия ден – 9-ия.

Майк Адамс:

Ако ви стиска, нали?

Робърт Коен:

През първите 7 дни слузта и храчките – ще загубите 2.7-3.8 литра, които задръстват бъбреците, далака и панкреаса – всички ваши вътрешни органи. Вие даже не знаете, че тази слуз и храчки са там! Това е последица от ежедневното хранене на междинния американец. Когато се прочистите, все едно една мъгла се подвига и си отива от тялото ви.

Майк Адамс:

2.7 литра ли сподели – какъв брой слуз сподели?

Робърт Коен:

2.7-3.8 литра. Можеш ли да си представиш? Те са отмерено разпределени сред всички ваши органи, тъй че бъбреците ви са една гъба за слузта. Имам една аутопсия на един доста известна американска атлетка. Върни се обратно във времето,когато Фло Джо завоюва златен олимпийски орден и умря откакто направи една реклама за мляко, откакто беше яла пица – 15 часа след последното и ястие, тя умря и в стомаха и имаше 250 кубически сантиметра от несмляно сирене моцарела, 15 часа откакто го беше яла и тялото й беше в такова страдалчество, тъй като не можеше да разгради това сирене, тъй че тялото и създаде голямо количество хистамини, които сътвориха голямо количество слуз. Тя имаше единствено едно лекарство в тялото си –бенадрил (Benadryl), което е антихистаминно – тя знаеше, че беше задръстена. Следователят по смъртни случаи, който разряза бъбрека и, разказа дебелата, гъста храчка, която излязла от бъбрека й; задачите бели дробове, трахеята итрахиално-бронхиалното дърво – всички те били крепко, но крепко по думите му,задръстени от слуз. Тя даже имаше белези от пръсти по гърлото и пицата, която е изяла е било 15 ч., а умира в 6 ч. сутринта на другия ден – 15 часа по-късно тази моцарела не е била смляна, както и задръстването от нея. Ето за какво споделям 7 дни без никакви млечни творби, хапнете пица за вечеря и сладолед за десерт и на идната заран ще се разсъните толкоз задръстени, толкоз слузести. Депресиращо е това, което млякото ви предизвиква. Консумирайки млечни артикули, си намалявате потенциала на белите дробове, половия си нагон, млякото ви оплесква като ходите до тоалетна – хубаво е да не приемате никакви млечни артикули за една седмица,защото един път щом видите двете крайности, не мога да си показва по какъв начин някой би се върнал към потреблението на млечни творби.

Майк Адамс:

Не е ли правилно, че пиенето на мляко даже усилва мириса на тялото и предизвиква вонене?

Робърт Коен:

Японците преди назоваха американците “бутерните хора ”. Защото можеха да ни помиришат – можеха да надушат гнилото и разлагащо се мляко и млечни творби в кожата ни, аз хапвам напълно растително-базирана храна в този момент и когато обикалям да експортирам лекции, мога да усетя хората и в действителност е този вид миризма. Но човек не знае това, до момента в който не заживее сходен метод на живот и тогава това е нещо като скрито здрависване, което цялостните вегетарианци имат! Те могат да подушат други хора и знаят.

Майк Адамс:

Странно, че споменаваш това – тъкмо за него си мислех тази заран, карайки по една колоездачна следа, можех да помириша хората до момента в който преминавам около тях и това не е единствено от техния метод на хранене, а и от препарата им за пране, който те употребяват и е наблъскан с аромати.

Робърт Коен:

Можеш да го помиришеш, излизащ от тях. И това в действителност е по този начин. Ние сме това, което ядем. Осъзнавам, че в случай че ме попиташ кой е ключът към здравето, ключът към здравето против заболяването е животинският протеин, който е доста друг от растителния. Години наред вегетарианците твърдяха, че това е същият протеин –животинският – всичко е същото! Не е същият протеин. В животинския протеин има доста повече по отношение на 2-те аминокиселини – едната е метионин, а другата е цистеин и централният атом на тези 2 аминокиселини е серният. Представете си миризмата на гнили яйца по какъв начин изпълва всяка клетка от тялото ви. Точно тази миризма е това, което цялостните вегетарианци усещаме; както и при месоядците също. И колкото повече пиле ядете, толкоз повече ще воните. И колкото повече воните, толкоз повече течностите от тялото ви ще вонят. Телевизионният сериал “Сексът и градът ” имаше един доста специфичен епизод тъкмо за това, само че да не навлизаме в него тъкмо в това изявление. А цялостните вегетарианци ядат доста чисто гориво за телата си. А несъмнено млякото е течно месо. Млякото и млечните творби са най-лошата форма от всички тези замърсяващи субстанции. Не единствено с голямото количество диоксин, а с голямото количество сяра. Не желаете да имате тази миризма на изгнило – това е нещото, ускоряващо сърдечните заболявания и загубата на костна тъкан. Ето за какво откриваме, че хората живеещи в страни, където се ядат най-вече млечни творби, са тези с най-високи равнища на остеопороза и сърдечни заболявания. Това е повода.

Майк Адамс:

Интересно е също, че когато спрат млечните творби за интервал от няколко месеца, тя откриват, че усетът им се трансформира и в случай че решат да отпият глътка мляко, ще го намерят за непоносимо. Чувал съм това от доста хора и съм го преживявал аз самият.

Робърт Коен:

Точно по този начин. Това е правилно.

Майк Адамс:

Какво се случи с теб в това отношение? Опитал ли си глътка, откакто небеше ял известно време?

Робърт Коен:

Не, не го направих, въпреки че 1 година откакто направих откритието, към момента ядях млечен шоколад и това беше слабостта ми, без да съзнавам, че са нужни 1.8 кг мляко, с цел да се създадат 450 грама млечен шоколад. Така че одобрявах мляко под разнообразни форми. От време на време ядях филия самун, която имаше млечен прахуляк в себе си. Сега съм много луд в това отношение. Не одобрявам безусловно никакви млечни творби и не съм ял от 6-7 години, само че при някои случаи съм допускал неточности, само че те не са неотдавна. Потичат ли ми лигите, когато видя пица? Абсолютно. Спомням ли си какъв брой вкусна беше? Разбира се. Правя си пица вкъщи, а и в този момент множеството заведения за хранене вършат пици без сирене и кашкавал. Доста можете да се позабавлявате с такава пица.

Майк Адамс:

Ям соеви пици понякога, само че като цяло се пробвам да заставам настрани от пицата. Но съм склонен с теб – концепцията зъбите ти да потънат в парче сирене/кашкавал към момента звучи добре.

Робърт Коен:

Знаеш ли? Тези храни са вкусни, само че не желая непременно да те видя по какъв начин доживяваш до 100. Да се
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР