Млекопреработватели поискаха оставката на директора на Държавен фонд Земеделие“ Васил

...
Млекопреработватели поискаха оставката на директора на Държавен фонд Земеделие“ Васил
Коментари Харесай

Млекопреработватели искат оставката на директора на ДФ „Земеделие“

Млекопреработватели желаеха оставката на шефа на Държавен фонд „ Земеделие “ Васил Грудев. Според тях от фонда е основан безпорядък с наредбите, по които се избират снабдители по стратегиите „ Училищен плод “ и „ Мляко “.
Двете стратегии имат обезпечено европейско финансиране и борбата за тези средства поражда напрежение съвсем всяка година. Така двете асоциации на млекопреработвателите и членове, произвеждащи 90 % от легално продаваните на българския пазар млечни артикули, настояват, че с поредност от промени в наредбите Държавна фирма „ Земеделие “ е основал безпорядък, който цели производителите да бъдат изместени в програмата от снабдители, които са единствено търговци. В едно от промените се лишават даже точките, които се дават като приоритет при класиране на производители на млечни артикули.

Заради всичко това заместник-председателят на националната асоциация на млекопреработвателите Владислав Михайлов счита, че шефът на отрасловата дирекция във фонда би трябвало неотложно да бъде уволнена, а самият шеф на Държавна фирма „ Земеделие “ Васил Грудев би трябвало да си подаде оставката. В противоположен случай министър председателят Бойко Борисов би трябвало да се намеси и да изиска отстраняването му, споделя Михайлов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР