Млечният път представлява галактика, която има форма на спирала и

...
Млечният път представлява галактика, която има форма на спирала и
Коментари Харесай

Нещо загадъчно пробива гигантски дупки в части от Млечния път

Млечният път съставлява вселена, която има форма на серпантина и в нея се намира Слънчевата система. Като я следим от Земята, тя наподобява на бяла линия, защото звездите от галактиката се сливат в една млечна светлина. Млечно-бялата светлина дава името Млечен път.

За индивида от Земята Млечният път е сантиментална бяла глъбина, въплъщение на безкрайността на Вселената. Тя е един от най-наблюдаваните обекти поради хубостта и загадъчността си.

В центъра по астрофизика в Харвард, Съединени американски щати, където също следят Млечния път, са забелязали дупки. Те се намират в най-дългия звезден поток, условно наименуван GD- 1. Телескопите, ориентирани към Млечния път, не са разкрили обекта, който очевидно е свръхголям, щом е съумял да сътвори забележима от Земята особеност, само че той евентуално е към момента там.

Предположения по отношение на тялото или явлението, което пробива Млечния път

Предполага се, че това може въобще да не е нещо, формирано от естествената материя. Ана Бонака, откривател от центъра го дефинира като патрон, доста компактен освен това.

 дупки в млечния път

Тя е ученият, който открива явлението, и го изяснява. Според астрофизиците с галактиката се движат потоци от звезди, които от време на време идват от по-малки звездни групи, сблъскващи се с галактиката. Звездите от GD- 1 произлизат от такива купчинки звезди, които се сливат с Млечния път и ние ги следим като дълга линия в небето. Обичайният им аспект би трябвало да бъде една дълга линия.

Астрономите са очаквали да видят една дупка в Млечния път, там, където е бил купът звезди, преди да се отдалечат една от друга. Наблюдава се обаче и друго празно място. Ръбът на тази празнина не е съвършен, а много безформен. Напомня нещо, което е потънало във вътрешността, увличайки след себе си звездите с голямата си гравитационна мощ.

Предполага се, че това е невидима тъмна материя, която пробива дупка, сходно на патрон.

Доказателства за съществуване на черна дупка обаче няма. Подозренията на астрофизика са, че кълбо тъмна материя се е сблъскало със звездите. Учените обаче не изключват нито една друга опция.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР