Млечните продукти са с 10 на сто по-скъпи тази година

...
Млечните продукти са с 10 на сто по-скъпи тази година
Коментари Харесай

Млечните продукти са поскъпнали с 10%

Млечните артикули са с 10 на 100 по-скъпи тази година спрямо предходната - това оповестиха от Държавната комисия по стоковите тържища и борсите пред Председателят на комисията Владимир Иванов съобщи, че най-голямо е повишаването при маслото, само че се усещат по-високите цени и при с иренето и кашкавала.

Според специалистите главната причина за това е дефицитът на мляко и повишаването на суровинат а - както у нас, по този начин и на европейските пазари.

Цената на маслото у нас не е била толкоз висока от 2011 година насам. Основната причина е, че от предходната есен има съществено повишаване на цената на суровото мляко у нас и на Европейските пазари. А то е съществена суровина за изработката на масло. Освен това и търсенето му непрестанно се усилва като съществена съставна част на шоколада.

При сиренето и млечните артикули имаме едни промени в границите на 9-10% по отношение на предходната година в посока нагоре. При киселото мляко по-малко - 3 до 5% имаме промени.

Единствено при по-качестените марки кашкавали и сирена има задържане на цените.

Заради по-скъпите млечни артикули доста от хората изключително по селата сами си вършат домашно сирене, масло и извара .Приготовленията са дълги, само че продуктите са вкусни и качествени.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР