Млечните продукти на Маджаров отдавна са част от ежедневието на

...
Млечните продукти на Маджаров отдавна са част от ежедневието на
Коментари Харесай

Бизнесменът Димитър Маджаров осигурява над 150 работни места в своята мандра


Млечните артикули на Маджаров от дълго време са част от всекидневието на хората с условия към храната, нейното качество, усет и изгоди за здравето. Зад този триумф стои едно семейство инженер-технолози по храните, Димитър и Юлия Маджарови. По-късно в фамилната компания се включва дъщерята Станислава, която управлява маркетинга и износа на млечни артикули. Синът, Филип, има личен бизнес в областта на финансите, само че също оказва помощ – посредством стратегически препоръки.

От 10 до 150 работни места в мандрата на Маджаров

Бизнесменът Димитър Маджаров стартира лично произвеждане на млечни артикули през 1998 година Той и брачната половинка му Юлия Маджарова първо взимат чартърен мандра в Стамболийски, а през 2007 година я купуват. Запазват работните места на десетте чиновници, които получават „ в завещание “. Откриват и нови – за квалифицирани служащи, технолози, отговорници по качеството. Днес водещата компания за произвеждане на млечни артикули обезпечава прехраната над 150 души и има над 10 оценки за качество. Доста от хората, които през цялото време са в мандрата на предприемача Димитър Маджаров, и до през днешния ден работят там.

Качествено произвеждане са прави с качествени хора

В началото мандрата работи единствено с 3 тона. Днес преработва до 80 тона свежо българско мляко, а площта, от към 900 кв.м., доближава 4.5 дка. В продуктите на Димитър Маджаров няма никакви консерванти и се употребява качествена суровина, единствено мляко от български ферми първа категория.

Доста от хората, работещи в мандрата, са с над 10-годишен стаж и знаят какво значи поддържане на едно и също качество. Затова компанията обръща извънредно внимание на образованията. „ Да правиш млечни артикули е отговорно, не трябва да се бърза “, споделя брачната половинка на предприемача Юлия Маджарова, която управлява мандрата. Тя разяснява, че една година е нужна на чиновник да овладее тънкостите в занаята.

Първо на стаж, а след това на работа постъпват нови „ гении “ от професионалната гимназия по храни и Университета по хранителни технологии в Пловдив. И защото в гимназията няма компетентност „ Мляко “, Юлия и Димитър Маджарови постоянно демонстрират на учениците по какъв начин се вършат качествени млечни артикули.

Грижа за чиновниците

Голяма част от заетите в мандрата са от Пазарджик, Пловдив и Стамболийски. Фирмата им дава безвъзмезден превоз. На всички се обезпечава гратис изхранване. Празнични бонуси за Коледа и Великден и дарове за децата са измежду методите, по които предприемачът Маджаров подтиква хората си. На тези пък, които имат потребност от финансова помощ, дава безлихвени заеми.

Как в мандрата се поддържа безупречна хигиена

Млечните артикули на предприемача Димитър Маджаров се създават в безукорна непорочност. Мандрата работи без почивен ден и дава отговор на всички европейски хранително-вкусови условия. Чрез съвременна инсталация се прави инспекция за съществуване на антибиотици, изсъхнало вещество, протеини, масленост, водно наличие, както и разбор за липса на замърсяване и микроорганизми. Ежедневно се следи дали няма отклоняване от рецептурите. Преди започване на произвеждане чиновниците се обличат в чисто облекло, в това число шапки и ръкавели, което се подменя при всяко тяхно излизане. Машините и опаковките авансово се измиват и дезинфекцират. По време на пълнене всички повърхности се мият. В края на работния ден още веднъж се прави главно измиване на машини и пространства и цялостна стерилизация. Работното облекло се заменя с чисто ново всеки ден.

Запазване на работните места и по време на пандемията

През последните 5 години Маджаров не е съкращавал никого макар компликациите. По време на пандемията производството на кисело, прясно мляко, сирене, кашкавал и други млечни артикули продължава при още по-строги правила. Столовото хранене е по график. Работните смени и превозът се реорганизират, тъй че чиновниците да са спокойни за своето здраве и за това на фамилиите си. Маджаров освен поема разноски за COVID-тестове, само че и обезпечава лекарска помощ при нужда. Стартиралото преди 23 години произвеждане с 10 чиновници през днешния ден е една от десетте най-големи компании за качествени млечни артикули у нас.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР