Младши посланици от столичното 1. СУ Пенчо П. Славейков“ умножават

...
Младши посланици от столичното 1. СУ Пенчо П. Славейков“ умножават
Коментари Харесай

Добрата новина: Българчета помагат на тежко пострадало от земетресението в Хърватия училище

Младши посланици от столичното 1. СУ „ Пенчо П. Славейков “ умножават старания и крачки, с цел да поддържат свои съученици от учебно заведение в Петриня.

Идеята се ражда във връзка интернационалния ден на спорта за развиване и мир, разгласен с резолюция на Организация на обединените нации през 2013 година

Учениците желаят да съберат своите крачки, с цел да доближат алегорично по-близо до своите съученици, които имат потребност от помощ. Сградата на учебното заведение е тежко потърпевша от последното земетресение в Хърватия и има потребност от поддръжка, с цел да бъде възобновена. Всички учебни заведения посланици на Европейския парламент сплотяват своите старания в символ на съпричастност и взаимност.

Дейностите на посланиците на 1. СУ „ Пенчо П. Славейков “ за месеца също са подчинени на тази идея. Те ще завършат на 29. 04. 2021г в 13 ч. с онлайн концерт, в който ще се включат старши и младши посланици и от ЧСУ „ Цар Симеон Велики “. Гости на концерта ще бъдат и учениците и възпитаниците на учебното заведение в Петриня.

Ако и Вие желаете да изкажете своята взаимност, можете да го извършите.

Последвайте страницата на учебното заведение във Facebook

Споделете своите крачки на специфична стена в платформата Падлет- Спортът за развиване и мир и/или напишете обръщение до учениците в Петриня на Дърво на солидарността.

Линк към падлет за спорта

Линк към падлет за дървото на солидарността

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР