Младши инспекторът Стефан Модев от „Охранителна полиция” в Пловдив ще

...
Младши инспекторът Стефан Модев от „Охранителна полиция” в Пловдив ще
Коментари Харесай

Върнаха на работа полицай, обвинен в грабеж на бус с цигари

Младши инспекторът Стефан Модев от „ Охранителна полиция” в Пловдив ще бъде върнат на работа с решение на Административния съд в Пловдив. Миналата година униформеният и негов сътрудник бяха задържани по обвиняване от окръжната прокуратура в Пловдив за обир на бус с цигари на бул. „ Кукленско шосе”.

Това се случило на 27 май 2017г., а по време на грабежа завързали със свински опашки и удряли водача Еркан Хаков, гласи обвиняването против двамата. В микробуса „ Фолксваген” имало 75 мастербокса или 37 500 кутии цигари без бандерол.

При грабежа бил завлечен и мобилния телефон на водача.

Ченгетата били задържани на 10 юни 2017г. от чиновници на дирекция „ Вътрешна сигурност” и против тях, с изключение на наказателното произвеждане, били формирани и вътрешни инспекции.

На 6 ноември с.г. шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи в Пловдив уволнява Стефан Модев и по този начин прекратил служебното му правно отношение с Министерство на вътрешните работи. Модев обаче обжалвал заповедта за уволнението си в Административния съд, откъдето решили, че няма учредения за издаването й. Причината е, че преди да издаде тази заповед за уволняване, шефът на полицията в Пловдив е трябвало да изчака произнасянето на наказателния съд и влизането в действие на неоправдателната присъда.

„ Никой различен – било то административен орган или съд, друг от посочените нагоре, не разполага с компетентността да открива незаконни условия даже и случайно по отношение на решаването на различен спор, който му е подвластен или подсъден. Приемането на противоположното би довело до нарушение на презумпцията за невиновност”, смята административния съд.

Оттам са безапелационни, че дисциплинарното нарушаване, поради което на Стефан Модев било наложено „ уволнение”, не е потвърдено и по тази причина би трябвало да бъде анулирано. От съда показват още, че няма спънка при влизане на неоправдателна присъда в действие, да бъде издадена нова заповед за „ уволнение”.

Решението на Административния съд в Пловдив не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР