Младши автоконтрольор Стойчо Яковски от ОДМВР-Пловдив получи наградата Полицай на

...
Младши автоконтрольор Стойчо Яковски от ОДМВР-Пловдив получи наградата Полицай на
Коментари Харесай

Пловдивският герой Стойчо Яковски стана Полицай на годината

Младши автоконтрольор Стойчо Яковски от ОДМВР-Пловдив получи премията " Полицай на годината 2018 ". Той беше награден от вътрешния министър Младен Маринов и основния прокурор Сотир Цацаров.

Тържествената гала " Полицай на годината 2018 " се организира за 25-та поредна година. Отличени бяха служители на реда и колективи, постигнали високи професионални резултати.

Преди време момченце си глътна езика по време на полицейската проява по случай празника на Министерство на вътрешните работи. Полицаят Стойчо Яковски от бранш " Пътна полиция " незабавно оказа първа помощ на 4-годишното дете. След това момченцето бе превозено в болница.

Стойчо Яковски е един от най-активните чиновници на реда в Пловдив. Той посещава детски градини и учебни заведения и даже в отвън работното време превантивно среща подрастващите с сигурността на придвижването. Тренира деца на бойни изкуства и е служител на реда с будна гражданска съвест.

Всеки един служител на реда от системата на Министерство на вътрешните работи ще получи по 100 лв. коледен бонус, като заделената сума за това е близо 5 милиона лв.. Разбира се, бихме желали да дадем повече, само че на този стадий това са ни опциите. Тези бонуси са оценка за активността им през цялата година, заяви още вътрешният министър Младен Маринов по време на церемонията " Полицай на годината ".

,,Разбирам настояванията на полицейските синдикати за
бонуси от 390 лв., само че – отново наблягам – опциите ни са лимитирани. Провеждан е разговор с тях, обстановката им е обяснена, само че в случай че пожелаят да стачкуват, те са в правото си да го създадат. На този стадий опциите са лимитирани с перо персонал``, разяснява министърът и добави, че даже осъдените чиновници през годината ще получат в допълнение заплащане, " защото не всички са калпазани ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР