Младото мерло на известна българска изба ще опитат за първи

...
Младото мерло на известна българска изба ще опитат за първи
Коментари Харесай

100 литра мерло ще се лее на Дионисиевото шествие за „Винария“

Младото мерло на известна българска маза ще опитат за първи път участниците в Дионисиевото шествие в Пловдив.  100-литровата бъчва ще бъде ситуирана на площад „ Стефан Стамболов “, където ще се състои обичайният празник,  предшестващ откриването на Международната галерия „ Винария “. Той ще зарадва пловдивчани и гостите на града с кукерски игри, осъществявания на гайдари и концерт на фолклорния отбор „ Тракия “ на 17 февруари 2018 година, събота. Началото на веселбата е от 12 ч. в градинката до Римския стадион, а шествието ще потегли в 12.30 ч. отпред с фамозната гайдарска натрупа от Калофер. То ще мине по Главната улица и ще стигне до фонтана пред постройката на кметството.

Всяка година тържеството събира многохилядна аудитория и приключва с голямо хоро. С обща наздравица се дава алегоричен старт на „ Винария “. Тази година изложбата ще се организира от 21 до 25 февруари в Международен панаир Пловдив, който е уредник дружно с Националната лозаро-винарска камара.

Посетителите на „ Винария 2018 “ ще могат да опитат новата годишна продукция вино, която още на никое място не е показвана, да сравнят сбирките на над 50 български и задгранични мазета, да опознаят усета на екзотични питиета, предлагани от водещи търговци. Нови акцент са плодовите ракии и коняци.

Сред хитовите експонати на изложбата се открояват единственият в света бял коняк, най-изтънчените и остарели марки шотландско уиски. За първи път ще бъде показана линията „ Вино за развлечение “ в арт бутилки и кенове с рисунки на прочут художник на графити. Своя дебют ще направи и неповторимо българско вино, узряло с музика на Бетовен. Новост са ръчно навитите пури, отлежавали в специфична кедрова стая.

Многобройни презентации и дегустации ще дадат опция на ценителите да усетят усета и аромата на най-хубавите марки вино и алкохолни питиета. Те ще бъдат демонстрирани в неповторимия Град на виното и деликатесите дружно с необятна гама храни и гурме специалитети, показани от участници в Международната галерия за хранителната промишленост „ Фудтех 2018 “ и в изложбата „ Вкусове от Италия “. Изкушаващата палитра от изискани артикули притегля всяка година над 40 000 гости от страната и чужбина.

И в този момент те ще могат да прегледат още три изложения, които се организират по същото време - „ Агра “ дружно с „ БиоАгра “ (за селско стопанство), „ Апи България “ (за пчеларство) и новата самодейност „ Дибла – хрумвания и артикули за интериора “, обогатяваща съществуващото ревю „ Хорека Пловдив “. Трима от гостите ще завоюват премиите, обезпечени от Международен панаир Пловдив: моторна самоходна косачка за райграс „ Маккълък “, бензинова резачка „ Крафт топ “ и водоструйка „ Керхер “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР