Младоженците направиха голяма реклама на електромобилите, които стават задължителни във

...
Младоженците направиха голяма реклама на електромобилите, които стават задължителни във
Коментари Харесай

Хари качи принцесата на 295 електрически коня

Младоженците направиха огромна реклама на електрическите автомобили, които стават наложителни във Англия от 2040 година

 20-5  20-1  20-2  20-3  20-4
Англия възнамерява да забрани продажбата на нови бензинови и дизелови коли през 2040 година Времето ще покаже дали тази “наелектризираща ” концепция ще се реализира, само че обичайните английски марки занапред стартират да минават на ток. Страхотна реклама им направиха принц Хари и Мегън Маркъл по време на сватбата на годината.

След бракосъчетанието младоженците напуснаха уиндзорския палат и се насочиха към вечерното си празненство с хубав ретро кабриолет Jaguar E-Type, задвижван от електрически мотор. Принц Хари джентълменски отвори вратата на брачната половинка си, като й оказа помощ да заеме мястото начело, а по-късно самичък седна от “грешната ” страна зад нетипичния за Обединеното кралство ляво ситуиран дървен волан. После младоженецът даде газ, пардон – ток, към резиденцията Фрогмър Хаус за приема в стеснен фамилен кръг, проведен от неговия татко принц Чарлз. В този миг щракането от апаратите на фотографите се чуваше по-силно от мотора на автомобила. И това няма нищо необичайно, тъй като зад класическия дизайн на паметния E-Type от 60-те години на предишния век не работи звучен бензинов мотор, а беззвучен електромотор.

Според информация от пресслужбата на Кралското семейство, кабриото на принц Хари и херцогиня Мегън е Jaguar Е-Type Concept Zero. Това е неповторим автомобил, направен в един единствен образец. Той е с истинска каросерия от 1968 година, възобновена и трансформирана за електрическо задвижване от отдела Classic Works на Jaguar. На мястото на мотора V12 под дългия челен похлупак е конфигуриран мощен електрически модул, който обезпечава по-добра динамичност, в сравнение с достоверния бензинов мотор. Ако принц Хари бе настъпил педала до дупка, прическата на брачната половинка му щеше да отиде “на кино ” и евентуално щеше да го сполети първият фамилен скандал. Ускорението на електрическия E-Type от 0 до 100 км/ч лишава единствено 5,5 секунди и по скоростни характерности тази кола превъзхожда класическия състезателен модел с бензинов мотор.

Освен подмяната на мотора, инженерите на Jaguar са конфигурирали в сватбеното кабрио съвременни електронни системи, LED фарове и някои други модерни технологии. Каросерията е съвсем непокътната, тъй като в продължение на десетилетия E-Type е апетитен като пример за автомобилна хармония. Самият Енцо Ферари споделя, че това е най-красивата кола за всички времена. С интегрирания електродвигател с мощ 295 конски сили и пакет акумулатори с потенциал 40 киловатчаса новата интерпретация на класическия модел изминава до 270 км с едно зареждане. Цената на униката се пресмята на 473 000 евро.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР