Младоженецът вече обличал сватбения си костюм, когато от джоба на

...
Младоженецът вече обличал сватбения си костюм, когато от джоба на
Коментари Харесай

Той вече слагал сватбения костюм, когато в джоба видял писмо. От майка му

Младоженецът към този момент обличал сватбения си костюм, когато от джоба на сакото му изпаднала записка. Тя била от майка му.

Майката постоянно е била, е и ще бъде най-ценният човек в живота на всеки. Тя освен ни даде живот, само че постоянно ни води по неговите трънливи пътеки, предпазвайки ни от всички несгоди, които могат да ни чакат там. Тя постоянно ни поддържа и направлява във всичко с мъдрите си препоръки, които чуваме повече от всеки път в точния миг.

Но след това, с изключение на майка му, в живота на мъжа се появява още една необикновено скъпа жена – брачната половинка му. Денят, в който двама души се сплотяват в едно и се ражда ново семейство, е еднообразно трогателен както за булката, по този начин и за младоженеца.

Когато находката била в ръцете му, той бил много сюрпризиран. В ръцете му имало плик, върху който фразата „ на всеки наследник “ била написана с калиграфския почерк на майка му.

Със свито сърце той почнал да чете толкоз познатите извити букви:

„ Скъпи мой сине,

Сега стоиш на крачка от нов стадий от живота си, който се назовава семейство. Ако си уверени в избора си и си подготвен да направиш всичко, тъй че твоята младоженка да стане добра брачна половинка и отлична майка на вашите деца, слуша всяка моя дума.

Отнасяй се с нея по този начин, като че ли тя е самата кралица. И не забравяй, че в ръцете ти е същинско богатство. Не прави мнения за външния й тип, тъй като има дни в живота на дамата, когато външността остава на назад във времето.

Винаги пази душата и сърцето й, тъй като никоя хубост не може да размени добротата, нежността и верността. Не я оставяй да работи прекалено много. Не забравяй, че красивата част от човечеството постоянно е доста нежна, тъй че не пропускай опцията да й окажеш помощ даже в най-простата задача.

Винаги помни, че парите не купуват благополучие, тъй че в никакъв случай не им позволявай да застанат сред вас. Не брой всяка стотинка и не упреквай тази, чиято обич цениш толкоз доста. Винаги помни това, когато установишш, че работиш до късно и жертваш фамилна вечеря или отмора за няколко спомагателни стотачки.

Без значение какво се случва в живота, постоянно отделяй минута, с цел да я погледнеш в очите и да се насладиш на лъчите на лъчезарната й усмивка.

Сега всеки неин взор е извърнат към теб, изпълнен с невероятна приятност и почитание. Оценявай го и не давай причина на тези очи да изгаснат.

Не я обиждай нито с дума, нито с дело. Не забравяй, че раните по сърцето зарастват доста по-дълго, в сравнение с по тялото. Не се оглеждай и не гледай другите. В света ще намеритш доста дами, които ще бъдат по-добри от твоята в някои връзки. Но единствено тя ще бъде скъпа на сърцето ти.

Сами виждаш какъв брой прелестни мъже има на света, само че никой от тях не може освен да размени, само че просто да се съпостави с татко ти и теб. Няма да намериш по-голяма наслада от това да се върнеш в дом, където постоянно те чакат любяща жена и деца.

Сине, бъди благополучен самичък и дай благополучие на фамилията си. Но не забравяй за мен и татко ти.

Обичам те повече от всичко на света, твоята майка! “

В очите на момчето се появили сълзи и всяка дума на майка му се отпечатала с огнени букви върху камъка на душата му. Той бил надвишаващ от благополучие, че тази красива жена е неговата майка. Но от през днешния ден щастието му се е удвоило, тъй като в този момент този, за който желае да живее, е до него.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР