Младо семейство от Вилнюс наследило апартамента на баба си, запазен

...
Младо семейство от Вилнюс наследило апартамента на баба си, запазен
Коментари Харесай

След сериала "Чернобил" в Airbnb се появи мода за "съветски жилища"

Младо семейство от Вилнюс наследило жилището на баба си, непокътнат недокоснат от руските времена. Вместо да направи ремонт, двойката решила да употребява известността на сериала " Чернобил, още повече, че жилището се намира в същия квартал, в който е сниман филмът, и го дава чартърен по този начин, както си е.

Покрай известността на сериала от ден на ден хора - основно от Русия и някогашните руски републики, популяризират жилищата си в платформата за споделено настаняване Airbnb като залагат точно на любознанието към времената на социализма, расказва уеб сайтът Фонтанка.ру. Печелят тези притежатели, които нигкога нищо не изхвърлят, разяснява изданието и разказва жилища в Минск, Мурманск, Тбилиси, Будапеща, Талин, Санкт Петербург.

Да попаднеш в някои от тях наподобява отблъскващо, изключително за хората, които си спомнят социалистическата реалност. Други стопани залагат на модерността в обзавеждането, като прибавят плакати, картички и сувенири от преди края на 80-те, с които единствено загатват за атмосферата на тези години.

Собственик на жилище в Грузия се обръща към гостите си с " приятели ", само че не се е отказал от компютъра си, който даже позволява на гостите да употребяват. Собственичка на апартамент в Екатеринбург го популяризира като необятен и в руски жанр, освен това в постройка - монумент на архитектурата. " Кукичка " за потребителите е, че наоколо е паркът " Павлик Морозов ", кръстен на детето, предало татко си на комунистическат авласт и употребявано от руската агитация като знак на сполучливото изкривяване на съпротивата против колективизацията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР