Младо семейство от Франция пет години вече живее без да

...
Младо семейство от Франция пет години вече живее без да
Коментари Харесай

Семейство от Франция иска да плава с тръстикова лодка от България до Грузия

Младо семейство от Франция пет години към този момент живее без да употребява електричество, гориво, пари и химикали. Пътуват доста със своите колела, а в този момент възнамеряват още по-екстремно премеждие - да плават на природосъобразна лодка от България до Грузия. Наш екип ги срещна във Варна.

Намираме Изабел и щерка ѝ Орион покрай тръстиковата лодка на експедицията Абора. Съпругът на Изабел оказва помощ на екипажа на борда, а тя ни споделя какъв брой били очаровани, когато инцидентно разбрали за експедицията.
Изабел: Това е най-природосъобразната лодка, която сме виждали. Бихме били доста щастливи, в случай че можеше да плаваме с нея. Търсим лодка, която да тръгне от тук и да ни откара до Грузия като можем да платим само с труда си.
Младото семейство живее по този метод към този момент 5 години.
Изабел: Първо живеехме като номади в палатки, само че това е допустимо единствено през лятото. През зимата започнахме да живеем в органични ферми. Има интернационална мрежа от такива места и няколко от тях са в България.
Преди година и половина Изабел и фамилията ѝ потеглили от Бретан - най-западния район във Франция. Отнело им е много време, с цел да стигнат до тук, защото спирали постоянно.
Изабел: Хората считат, че е мъчно, изключително с малко дете. Но в действителност това е най-хубавото решение. Нямаме количка, а я носим покрай себе си, откогато се е родила. Никога не сме ѝ купували специфична храна, в никакъв случай не е имала играчки, тъй като най-хубавите играчки са от природата.
Срещат се с локални био фермери в разнообразни страни и по този начин получават доста нови умения и познания. Обикновено в тези ферми всеки заплаща храната и подслона си с работа сред 5 и 6 часа дневно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР