Младо момче е арестувано в Австралия, след като е признало,

...
Младо момче е арестувано в Австралия, след като е признало,
Коментари Харесай

Арестуваха момче, слагало игли в ягодите в Австралия

Младо момче е задържано в Австралия, откакто е признало, че е поставяло игли в ягоди като „ смешка “. Разследващите органи в Нов Южен Уелс оповестиха ареста тази седмица, откакто преди този момент обявиха, че рецесията с игли в плодове в Австралия е напълно дело на подражатели и шегаджии, заяви profit.bg.

Според законодателството на австралийския щат, сходно закононарушение се санкционира с до 10 години затвор, макар че младото момче ще бъде съдено като малолетно. От полицията също по този начин оповестиха 100 000 $ премия за информация, която ще докара до неоправдателни присъди за всеки, който е поставял игли в плодове. Най-малко 13 души в Австралия се оплакаха обществено от това, че са намерили игли в ягоди, откогато мъж бе откаран по неотложност в болница на 9 септември.

Арестът през тази седмица идва, откакто дете откри игла в банан в начално учебно заведение в Нюкасъл. Кризата продължава да оказва отрицателно въздействие върху фермерите, които губят десетки хиляди долари на ден, с цел да берат ягоди, които незабавно по-късно би трябвало да изхвърлят. Търсенето е намаляло на половина през последната седмица, откакто рецесията удари промишлеността, а супермаркетите изтеглиха плодовете от рафтовете си. Снимки, направени от въздуха, демонстрираха големите количества изхвърлени ягоди във фермата Donnybrook Berries, северно от Бризбейн.

Фермата бе третата марка, наранена от суматохата, която обхвана цялата страна. Друг шест марки бяха набелязани от саботьори, а продуктите им бяха изтеглени за неустановен период от супермаркетите. Гавин Скър, притежател на Pinata Farms в Куийнсленд, твърди, че защото няма на кого да продава ягодите си, му се постанова да ги изхвърля. „ Харчим по 25 000 $ дневно единствено за възнаграждение на берачите, а по-късно изхвърляме ягодите “, декларира той пред Daily Mail.  

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР