Младият волейболен специалист Кристиан Михайлов продължава да се издига в

...
Младият волейболен специалист Кристиан Михайлов продължава да се издига в
Коментари Харесай

Наш волейболен треньор с професионален лиценз от най-високото нивo

Младият волейболен експерт Кристиан Михайлов продължава да се издига в йерархията и да върви нагоре сполучливо в треньорското занятие. В рамките на осем дни, в египетската столица Кайро, той взе участие в специфичен треньорски курс, от най-високото равнище III, проведен от Международната федерация по волейбол (FIVB).

За протичането на образованието и сполучливото му довеждане докрай, повече Кристиан Михайлов споделя особено за BGvolleyball.com: “След като предходната година в Литва сполучливо взех документ от треньорски курс на FIVB от категория Level II, година по-късно съумях да направя идната и извънредно значима крачка в моето кариерно развиване като професионален треньор по волейбол, като получих опцията да взема присъединяване в най-високото равнище на волейболното оценяване за треньори от международната федерация - FIVB Coaches Course Level III Train of the Trainers (Pro Licensed). Искам да благодаря на тийм мениджъра на ВК Марица Пловдив - Борис Халачев за поддръжката, която ми оказа, с цел да имам опцията да бъда част от това прелестно събитие и да представям българския волейбол на международната сцена “.

Mладият експерт, който стартира своя път в Хектор и който има опит от Германия, където работи дружно с белгийския експерт Витал Хайнен, както и шампионски опит от взаимната си работа в Марица и в националния отбор на България за дами с Иван Петков, споделя още, че по време събитието в Кайро се е докоснал до едни от водещите лица в актуалния волейбол.

„ Изключително впечатлен и признателен съм на инструкторите от Фивб, като основен инструктор на курса бе легендата на американския волейбол Джон Кесел. Той е Инструктор от IV равнище към Фивб, както и Директор на департамента за развиване на спорт в Щатите и част от Залата на славата на американския волейбол. Помагаха му инструктори( II и III ниво) като Кристиан Крьогер от Германия и Шериф Елшемерли от Египет. Имаше и специфичен посетител от Канада - Марк Тенант, който показа доста забавна идея за дълготрайно развиване на спортистите в Канада и в частност във волейбола “, споделя още Кристиан Михайлов.

„ В курса взеха присъединяване 42 треньори от 30 разнообразни страни по света, като имаше такива от Бразилия, Хърватия, Гърция, Япония, Корея, от доста други азиатски и африкански страни, както и някогашния народен играч на Словакия и на Тренто - Мартин Немец. Прекрасна опция за основаване на нови другарства и обмяна на информация и хрумвания за развиването на нашия обичан спорт, като ме впечатлиха разказите на треньорите от Африка, които имат извънредно сложни условия на работа, само че въпреки всичко развиват професионален спорт и дават всичко от себе си, с цел да доближат най- високото равнище на елитния волейбол “, споделя още Михайлов.

„ Участието в курса идва в доста забавен стадий от моята кариера, откакто прекарах едно много ползотворно лято с националния тим на България за дами и съумях да се докосна до значими точки в планирането и периодизацията на един народен тим в сбит график с участия в шампионат като Лигата на нациите, Олимпийска подготовка и Европейско състезание. Най- огромните ми усещания и изгода от присъединяване естествено останаха след ежедневната връзка с американския инструктор Джон Кесел. За 8 дни в Кайро, той ме накара да се замисля доста върху това, каква е идната крачка в развиването на един треньор и по какъв начин да се подобряваш в своята специалност с всеки минал ден. Как да предаваш информация и да представяш своите хрумвания за волейболната игра на своите състезатели, тъй че да бъде най- дейно възприемането и разбирането от тяхната страна, или по този начин наречения модел Learning & Teaching. Успях да се срещна в елементи с американската система на игра, планирането и периодизацията в обособени цикли, които се разграничават радикално от Европейския първокласен волейбол, само че аз ще се опитам да вкарам някои забавни неща от тях в моята идея за волейбол “, продължава младият експерт.

В края на курса участниците бяха подложени на специфичен тест с доктрина и процедура, като българският треньор изкара резултат 89 %, вторият най-хубав. „ Отличникът “ бе с 91 %. По този метод Кристиан Михайлов получи документ за сполучливо довеждане докрай на FIVB Coaches Course Level III Train of the Trainers, което се равнява на професионален лиценз за старши треньор по волейбол от международната федерация. С новата си диплома, Михайлов ще може на собствен ред да предава своето познание на студенти в сходни курсове.

„ Много съм щастлив, че имах опцията да бъда част от FIVB Coaches Course Level III Train of the Trainers. Успях да обменя доста опит, хрумвания и информация с доста положителни треньори от разнообразни националности и да основа положителни волейболни контакти за в бъдеще. Много съм щастлив, че сътворих доста нови другарства и се срещнах с прелестни хора от разнообразни краища на света, с които продължаваме да сме в контакт и след приключването на курса. Препоръчвам от ден на ден български треньори от новата генерация, като мен да влагат време и средства и в случай че имат опция да вземат участие в треньорски семинари и курсове, тъй като ние сме бъдещето на волейбола в България “, споделя още Кристиан Михайлов, който около курса сбъдна и една от фантазиите си – да посети Кайро и да види от близко локалните просвета и традиции. Разбира се, той бе част и от група, която направи забележителна обиколка измежду най-големите атракции в Египет, а точно Пирамидите и Сфинкса. Не на последно място, Кристиан се наслаждения и на специфична разходка в Сахара на гърба на камила.

„ Просто сбъдната фантазия и го поисквам на всеки “, споделя в умозаключение с усмивка Кристиан Михайлов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР