Младият център Валентин Благинов продължава кариерата си в Австрия. 20-годишният

...
Младият център Валентин Благинов продължава кариерата си в Австрия. 20-годишният
Коментари Харесай

Български волейболист сменя Германия с Австрия

Младият център Валентин Благинов продължава кариерата си в Австрия. 20-годишният волейболист, който прекара предишния сезон в ТСВ Унтерхахинг, ще се изявява в елитния Валдфиртел. Договорът е за две години, като упоритостите са ориентирани към положително показване в шампионата, МЕВЗА и евротурнирите.
Тимът приключи на второ място в постоянния сезон, след което се класира на полуфинали, само че шампионата бе прекратено поради пандемията от ковид.

От своя страна Благинов завърши на пето място във Втора Бундеслига-Юг с Унтерхахинг, дружно с различен български играч - Симеон Топузлиев. Наскоро стана ясно, че тимът се завръща в Бундеслигата - откакто Управителният съвет на Волейболната лига му разреши да заеме мястото на престаналия да съществува Хипо Тирол АлпенВолейс (Хахинг), учреден през 2017 година вследствие на съдействие сред немския клуб Унтерхахинг от едноименния град и австрийския първенец Хипо Тирол от Инсбрук.

200-сантиметровият център е " артикул " на школата на Левски, изявявал се е и в Славия и Монтана. Бил е в състава на националните тимове до 16, 18, 19 и 20 години.

BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР