Младият пожарникар Стефан Митев/27г./ стигна първи до кръста, който беше

...
Младият пожарникар Стефан Митев/27г./ стигна първи до кръста, който беше
Коментари Харесай

Огнеборец извади счупен кръст от леденото шуменско езеро

Младият пожарникар Стефан Митев/27г./ стигна първи до кръста, който беше хвърлен в неделя в замръзналото езеро край Шумен. Едното рамо на дървеното разпятие се отчупи при удара в леда, само че присъстващите на ритуала го регистрираха като издръжливост на вярата. Огнеборецът разгласи, че се ентусиазирал да взе участие макар минусовите температури, тъй като християнските обичаи би трябвало да се пазят и не престават. Общо девет бяха смелчаците и измежду съперниците на огнебореца бяха и международните първенци по муай тай Християн Тотев и Пламен Борисов.
 49898993_375771939651900_7908057045692055552_n  hwyrlqne2
100 лева от името на общината връчи кметът Любомир Христов на спечелилия, църквата „Св.Три Светители“ го подари с библия. Свещениците от храма били основатели за първи път в Шумен да има Богоявленския обред с мятане на кръста. Цялото езеро край Шумен беше в лед, по който даже яки мъже можеха да вървят. Затова спасители особено разрушиха замръзналата повърхнина, с цел да се отвори водна повърхност.

Празникът в Шумен започва със света божествена литургия във всички храмове. Пред кметството бяха осветени и бойните флагове.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР