Младият нападател на Борусия Дортмунд Арлинг Холанд се превърна в

...
Младият нападател на Борусия Дортмунд Арлинг Холанд се превърна в
Коментари Харесай

Холанд пренаписа историята на Бундеслигата след само два мача

Младият нападател на " Борусия " Дортмунд Арлинг Холанд се трансформира в първия футболист, играл в Първа Бундеслига, който вкарва цели 5 гола в първите си два мача!

19-годишният норвежец дойде при " жълто-черните " в последните дни на 2019 година от " Залцбург ". В първия си мач той означи хеттрик във вратата на " Аугсбург ", а в последния кръг против " Кьолн " усили головата си сметка с още два гола.
Сменено име, 5 топки в леглото и " младият Златан ": Кой е Арлинг Холанд? "Борусия " Дортмунд заплати над 22 млн. евро за него, а той е единствено на 19 години
Холанд, за който от " Борусия " заплатиха 22,5 млн. евро, не беше в титулярния състав за срещата. Младокът влезе като запаса в 65-ата минута. Неговият отбор към този момент водеше с 3:1 след попадения на Рафаел Герейро, Марко Ройс и Джейдън Санчо. За " Кьолн " прецизен беше Марк Ут.

Снимка: Reuters

Норвежецът се разписа в 77-ата минута, откакто видя опция на празна врата.

Вторият му гол 10 минути по-късно беше много по-атрактивен. Холанд получи положително подаване от собствен съотборник, измъкна се от отбраната на " Кьолн " и от дребен ъгъл прати топката във вратата.

Победата с 5:1 донесе нови 3 точки в актива на " Борусия " и отборът се изравни по този индикатор (36 точки) с " Байерн " на второ място в класирането. Баварците обаче имат мач по-малко. Лидер в подреждането е " Лайпциг " с 40 точки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР