Младият изпълнител Андрей Чолаков стана популярен след участието си в

...
Младият изпълнител Андрей Чолаков стана популярен след участието си в
Коментари Харесай

Как Метълът Андрей Чолаков Се Превърна Във Фолкаджията Andy

Младият реализатор Андрей Чолаков стана известен след присъединяване си в “Гласът на Българи”, където не съумя да продължи дълго. Преди да се появи на сцената в ефира на bTV той е метъл и даже има група. Към днешна дата Андрей към този момент е Andy и прави поп-фолк песни. Преди дни се похвали с новия си план “Забранена тайна”.

-Тези дни се похвали с нова ария и клип, в който си партнираш с плеймейтката Жанета Осипова. Как се събрахте?

-Стана много непринудено и с помощта на режисьора на клипа Jeason Brad Lewis. За разлика от множеството плеймейтки, Жанета се държа доста възпитано и непретенциозно. Свърши работата си по съвършен метод и сме ѝ в действителност признателни, че се съгласи да бъде част от плана.

-Какво се случва с теб след “Гласът на България”?

-Случиха се в действителност доста неща, само че най-важното за мен беше, че не се отхвърлих и продължих по пътя си. Направих поп план, срещнах се с Оцко Василковски и започнах да върша поп-фолк.

-Какъв урок ти даде шоуто?

-Отказването е за слабите. Това беше основният урок. Независимо от това, че не продължих, не се отхвърлих от музиката. Подобни излъчвания са доста потребни за младите реализатори. Важно е да успееш да получиш максимума от ефирното време, от контактите и да го инвестираш в себе си.

-Защо реши да се развиваш във фолка?

– Защото чувам всякаква музика, а поп-фолкът е един от обичаните ми жанрове. Той неслучайно е толкоз обичан както в България, по този начин и на Балканите. Да композирам и извършвам нещо ново, постоянно е предизвикателство за мен и с наслада се впуснах в това ново премеждие.

 andy-анди

-Не е ли абсурд някогашен метълист да прави чалга?

– Защо да е абсурд? Музиката е музика без значение дали свири китара или саксофон. В България множеството метъл почитатели изпитват злоба към чалгата и нейните фенове. Това е извънредно неуместно и излишно. Живеем в свободен свят и всеки може да прави каквото си желае. Главната цел на музиката е да забавлява хората. Нека всеки слуша и извършва каквото му е на сърце и душа. Така всички ще бъдем щастливи и ненавистта ще изчезне. Да не приказваме, че съвсем всички метъли са чалгари. Просто едните имат топките да си го признаят, а другите се крият като мишки зад евтините двулитровки.

-Кое те отхвърли от метъла?

– Нищо не ме е отказало. Аз не преставам да чувам и изсвирвам тази музика. Имам си група – Anonyme, с която приготвяме първи дългосвирещ албум. След като стартирах поп-фолк кариера, доста хора от ъндърграунд средите, се обърнаха против мен. Повечето от тях бяха такива, с които съм бил в действителност правилен през годините. Наскоро ми се случи едно момче да ми пожелае да се разболея от рак. Само тъй като върша поп-фолк. На мен не ми пука въобще в случай че би трябвало да съм почтен. Просто ми се желае хората, които упрекват само и единствено чалгата за деградацията на народа, да се погледнат в огледалото. Мисля, че ги чака изненада.

-А би ли правил още веднъж метъл?

– Разбира се. Няма музика, която не бих правил.

-Издаваш песните си от компанията на композитора Оцко. Защо избра неговия лейбъл?

– Освен надарен, Оцко е и доста добър човек с огромно сърце. Разбирам се прелестно с него и с екипа на компанията. Той ми подаде ръка когато никой различен не искаше да го направи. Винаги ще помня този негов жест и постоянно ще му бъда признателен.

-Какво да чакаме от теб в близко бъдеще?

– Само хубави неща. Следващата ми ария ще бъде с присъединяване на една страхотна поп-фолк изпълнителка, която последно време набра огромна известност и завладя сърцата на доста почитатели. Най-доброто от ANDY занапред следва. И като реализатор, и като композитор.
Източник: secret.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР