Младият и амбициозен тим на Англия победи много трудно Тунис

...
Младият и амбициозен тим на Англия победи много трудно Тунис
Коментари Харесай

Гол на Хари Кейн в самия край донесе победа на Англия срещу Тунис


Младият и упорит отбор на Англия победи доста мъчно Тунис в стартовия си мач на Световното състезание в Русия. Срещата сред двата тима от група G на Мондиала на стадион "Волгоград Арена" приключи с победа на англичаните с 2:1, като победният гол падна в първата минута от продължението на мача. Англичаните поведоха с ранен гол на Хари Кейн, само че Тунис стигна до изравнителен гол от дузпа, която безусловно получи като подарък от противника си. Кейн обаче обезпечи триумфа на "трите лъва" в 91-ата минута.

Британците можеха да поведат още в третата минута, само че удар на Джеси Лингард бе избит от стража на Тунис Муез Хасен с левия крайник в корнер. Рахийм Стърлинг две минути по-късно направи пропуск, само че в 11-ата минута превъзходството на островитяните докара до логически гол и капитанът на Англия Хари Кейн даде преднина на своя тим. Вратарят на Тунис в началото удар на Джоун Стоунс, само че Кейн бе наоколо и без старания откри резултата. Малко по-късно Муез Хасен бе заставен да напусне терена поради контузия, която получи още преди гола на Кейн. На негово място влезе Фарук Бен Мустафа, който две минути след появяването си улови топката след отдалечен изстрел на Джордан Хендерсън.

В 35-ата минута съдията отсъди дузпа в интерес на Тунис за удар с ръка на Кайл Уокър в лицето на Бахредин Бен Юсеф. Уокър твърдеше, че несъзнателно е размахал ръката си, само че арбитърът бе безапелационен в решението си и сподели жълт картон на английския състезател. Наказателният удар бе изпълнен сполучливо от Фержани Саси и "картагенските орли" заличиха пасива на англичаните. В самия завършек на Джеси Линдгард бе покрай гола, само че откакто преодоля вратаря, топката се отклони от гредата и излезе в навън. Така Англия сътвори доста благоприятни условия преди първите 45 минути, само че на почивката резултатът бе еднакъв.

След подновяването на играта тимът на Тунис игра доста по-организирано в защита и Англия имаше доста по-малко шансове. Възпитаниците на Гарет Саутгейт се хвърлиха на заключителен взлом в заключителните десетина минути и в добавеното време Кейн бе оставен непокрит и с глава прониза мрежата на съперника за повторно в мача.

На стадиона във Волгоград участваха 41 064 фенове и гостите от Тунис бяха доста повече от англичаните. Последната победа на Световно състезание за Англия датираше от 2010 година против Словения (1:0)

Първият мач на Англия на Световното състезание през 1998 година бе точно против Тунис на стадион "Велодром" в Марсилия. Тогава европейският отбор завоюва с 2:0 голове на Алън Шиърър и Пол Скоулс, а участник в мача бе актуалният ментор на Англия Гарет Саутгейт, който дебютира на Световно състезание в същия мач.

Тунис на настоящия шампионат се завърна на международни финали за първи път от 2006 година

По-рано през днешния ден в дуел от същата група Белгия съкруши Панама с 3:0 с голове през второто полувреме на Дрис Мертенс (46`) и Ромелу Лукаку (69`, 75`). /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР