Младият гръцки талант Стефанос Циципас призна, че е започнал да

...
Младият гръцки талант Стефанос Циципас призна, че е започнал да
Коментари Харесай

Циципас: Твърде рано започнах да говоря за титла от Големия шлем

Младият гръцки гений Стефанос Циципас призна, че е почнал да приказва за купа от “Големия шлем” прекомерно рано. 21-годишният Циципас си сложи за цел спечелването на шампионат от “Шлема” през 2020 година, откакто в края на предходната година завоюва трофея Финалния шампионат на ATP в Лондон.

От 2016 година насам, когато Стан Вавринка победи на Откритото състезание на Съединени американски щати, никой отвън огромната тройка на Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович не е успявал да вдигне над главата си някое от най-ценните оценки в професионалния тенис.

" Когато поглеждам обратно, си мисля, че това бе прекомерно огромна поръчка от моя страна. Не трябваше да се изхвърлям по този начин, тъй като към момента е прекомерно рано ", съобщи Циципас пред уеб страницата Tennis Majors. " Със сигурност аз желая това да се случи, само че би трябвало да приказвам по-малко за бъдещето и да се съсредоточвам върху сегашното.

Мисля, че сложих огромно напрежение върху себе си. Трябва да ходя малко по малко, а не да бъда несъизмерим. Ако има нещо, което сигурно желая да реализира в моя живот, това е да печеля купа от “Шлема”. Но считам, че човек би трябвало да е освободен и да не мисли за това прекалено много, тъй като другояче може и да не се случи ", добави Циципас, който заема шесто място в международната класация.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР