Младият доц. д-р Веселин Петков се оказва единственият кандидат в

...
Младият доц. д-р Веселин Петков се оказва единственият кандидат в
Коментари Харесай

Неграмотен се натиска да става професор в шуменския университет

Младият доцент доктор Веселин Петков се оказва единственият претендент в професорския конкурс, разгласен в края на предходната година. Той е ученик на Шуменския университет и развива скоростна кариера. На 30 години става доцент в катедрата, която в този момент ще бъде закрита, а също така е и зам.-декан на Факултета по естествени науки. И забележете – реализира всичко това за някакви си 3-4 години.

 

Само че в документите, свързани с състезанието, в едно от мненията е написано: „ в бъдеще да обръща по-голямо внимание на лингвистичните проблеми и неточности в текстовете си “. деликатна рекомендация, подхождаща повече за възпитаник във втори клас, само че не и за претендент за професорска степен. Тези му неточности обаче са по-малката неволя.

 

Още до момента в който тече процедурата, група учени географи изпращат формален сигнал, адресиран и до управлението на университета и до Министерство на образованието. В него се твърди, че монографията на доцент доктор Петков е преписана и няма по какъв начин той да получи професорско звание, без да има собствен автентичен независим труд.

 

Запознати със сигнала разясняват, че е назначена инспекция за плагиатство, само че тя към момента не е завършила и няма съответни резултати.

В същото време обаче рецензентите на претендент професора са отбелязали, че работата му е истинска. Друг е въпросът до каква степен самите те са справедливи, откакто част от журито на състезанието са били съавтори на младия академик в една или друга обява.

Източник: Уикенд

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР