Младият добрички предприемач Александър Димитров съхранява позабравената традиция за ръчно

...
Младият добрички предприемач Александър Димитров съхранява позабравената традиция за ръчно
Коментари Харесай

Млад предприемач от Добрич изработва стъклени играчки за елха

Младият добрички бизнесмен Александър Димитров съхранява позабравената традиция за ръчно разработване на стъклени декорации за елха. В работилницата на „ Чичо Коледа ”, както се усеща самият той, се вършат неповторими играчки, които радват клиенти освен от България, само че и от прилежаща Румъния.

Добрич

Цехът за коледна декорация е основан преди 5 години. Преди това Александър търгува с играчки и гирлянди от Китай, само че анонимността на азиатската стока с ниско качество го кара самичък да се заеме с произвеждане.

Александър Димитров, производител на елхови играчки: Китайските играчки са пластмасови. В момента се пускат някакви копия на стъкло, само че първо те са правени с машини, не са истински.
Василка Мирчева се занимава със стъкларство от 1959-та година. За нея няма секрети в специалността, която предава на по-младите, дружно с удоволствието от работата.
Василка Мирчева, занаятчия на стъклени декорации: Обичам си специалността и не мога да се отделя от нея. Тук е работилницата на Дядо Коледа!
Елена Колева е в работилницата едвам от 4 месеца и споделя, че първоначално й е било мъчно, само че в този момент удовлетворението от забавната работа надвива. За приключения неповторим тип на играчките е виновна художничката по обучение и по душа Ваня Русева.
Ваня Русева, художник: И моделчета също има – от предходни години, които хората си ги харесват и си ги съблюдаваме. Но и въображение много – гледаме кое е съвременно.
Модерните украшения са с претекстове от анимационни филми. Поръчковите нормално са с надписи и фотоси на близки хора, а неотдавна и на домашни любимци. Последен вик на модата в стъклените декорации са светещите в тъмното надписи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР