Младият български пилот във Формула 3 Никола Цолов завърши на

...
Младият български пилот във Формула 3 Никола Цолов завърши на
Коментари Харесай

Никола Цолов си тръгва с точки от Спа-Франкоршан

Младият български водач във Формула 3 Никола Цолов приключи на 17-о място в главното съревнование на пистата " Спа-Франкоршан " в Белгия.

Така той не съумя да добави нови точки към актива си от събота, когато приключи седми в спринтовата конкуренция.

В днешния неделен ден Цолов, който кара за тима на ART Grand Prix, потегли от четвърта позиция на старта. Той бе заложил на гуми за суха писта, само че бе сюрпризиран от дъжда и в последна сметка загуби повече от 10 места в колоната.

В събота българинът записа и първите си точки за сезона във Формула 3 - 4 точки за седмото място в спринтовото съревнование. Първоначално беше оповестено, че няма да се раздават точки поради това, че водачите по този начин и не съумяха да завъртят две поредни обиколки без кола на сигурността. Но повторният разбор на обстановката, също в събота вечерта, сподели, че правилото за покриването на цялата спортна отдалеченост има приоритет пред това за двете следващи обиколки и водачите в топ 10 получиха точките си.

" Много се веселя, че най-сетне това стана факт, с цел да мога към този момент да не мисля за точките във Формула 3, които преследваме цялостен сезон. Надявах се на освен това както в събота, по този начин и в неделното съревнование, само че през днешния ден рискувахме и не спечелихме. Преди старта през днешния ден обстановката беше 50 на 50, никой не знаеше с какви гуми да излезем, само че всички бяхме наясно, че първоначално мокрите гуми сигурно ще са по-бързи. Мислехме си, че пистата ще изсъхне доста бързо. Но беше доста студено, имаше и други фактори и пистата въобще не изсъхна от старта до финала и мокрите гуми бяха верният избор. С тях можех да се боря за първата ми победа във Формула 3 ”, съобщи българинът след финала.

Сега следва лятната пауза във Формула 3, а сезонът завършва при започване на септември на пистата " Монца " в Италия.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР