Младият български пилот Никола Цолов (Кампос Рейсинг) спечели пета поредна

...
Младият български пилот Никола Цолов (Кампос Рейсинг) спечели пета поредна
Коментари Харесай

Никола Цолов с пети триумф във Формула 4

Младият български водач Никола Цолов (Кампос Рейсинг) завоюва пета поредна победа във Формула 4 Испания. Той бе най-бърз в трите старта на пистата " Рикардо Тормо " край Валенсия, като във второто 25-минутно съревнование изпревари в пряк двубой главния си противник за купата Тимотеуш Кухарчик (Полша, Министерство на правосъдието Моторспорт) и усили преднината си в генералното класиране.
Цолов завоюва трите надпревари и първата подготовка и бе създател на всички най-хубави обиколки. Той не съумя да вземе единствено двете бонус точки от второто квалификационно съревнование и приключи уикенда на " Рикардо Тормо " със 70 т. от 72 вероятни.
Преди надпреварите на " Спа-Франкоршан " задатъкът му пред поляка доближи 56 т.
В последната 25-минутна конкуренция Цолов излезе отпред още в първата обиколка, като задмина спечелилия във втората подготовка Хю Бартър (Авл, Кампос Рейсинг) и до края си съперничеше за първото място единствено с Кухарчик, с цел да финишира с 4,168 сек. пред него.
" По-добре се получи от това, което чаках, защото във Валенсия всекидневно разликите са по-малки. Успях обаче да печеля старта и направих добър задатък. Надявам се да се случи същото и на " Спа " и нямам самообладание да отидем там ", съобщи Цолов в ефира на b1b.tv.
Състезанията от IV кръг на Формула 4 Испания са на белгийската писта " Спа-Франкоршан " на 8 и 9 юли.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР