Младият автор Дилян Георгиев се готви за премиерата на дебютната

...
Младият автор Дилян Георгиев се готви за премиерата на дебютната
Коментари Харесай

Дилян Георгиев с дебютна стихосбирка

Младият създател Дилян Георгиев се готви за премиерата на дебютната си стихосбирка, която е нарекъл " Диамантен ". 

Дилян, който в този момент е на 21 години и стартира да написа на 14-годишна възраст, сполучливо съвместява поезията с специалността на програмист. Той показва в резюме книгата си с думите:

" Диамантен " е книга за диамантите, които се появяват в нашия живот  - хората, които съумяват да ни насочат накъде да се движим.

Стихосбирката е разграничена на 4 елементи, които съставляват разнообразни стадии от живота на младежа.  Още на първата страница на книгата ни посреща и псевдонимът на младия създател  - Светлоносеца . Той споделя, че го избрал, тъй като схваща, че " приказва за неща за които малко хора приказват ". Според него същинският създател би трябвало да се въодушевява от всичко, с цел да може да надгражда. Прави усещане възприятието му за комизъм и необятната усмивка  - напълно разнообразни от поезията, която четем в дебютната му книга:

Това в което имам вяра е, че хората би трябвало да бъдат много по-усмихнати и да гледат по-ведро на нещата./../.Аз не желая да скапвам безстопанствен ден, не желая да унищожавам ничие въодушевление, поради това подкрепям този облик на постоянно усмихнатия, на индивида, който споделя вицове, смее се и по този начин нататък. Но когато човек остане самичък със себе си, тогава намира време да написа за тези неща, да се замисля над случилото се....

Ако в  шумовете на града ние чуваме викове -  

единствени и странни, даже обикновени,

то е, тъй като тези шумове са звуци,

останали след гибелта на нечия обич.....

Повече за Дилян Георгиев ще научите от звуковия файл. Първото представянето на " Диамантен " ще бъде в четвъртък в Столичната библиотека. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР