Младият асеновградчанин Емил Узунов не е просто поредната жертва на

...
Младият асеновградчанин Емил Узунов не е просто поредната жертва на
Коментари Харесай

Дефектни драгчекове съсипаха асеновградчанин, търси си права...

Младият асеновградчанин Емил Узунов не е просто следващата жертва на дефектни мил чекове. Той се бори за връх по брой инспекции и получени надлежно подправено позитивни проби за приложимост на дрога.

За пръв път Емил се сблъсква с повреден тест за опиати преди 2 години. Тогава е спрян за инспекция от служители на реда. Правят му тест с Drugcheck 3000, като резултатът демонстрира, че е позитивен за амфетамини. Асеновградчанинът оспорва показанията на теста и дава кръвна проба. Преживява призрачен сън –правят обиск на жилището му, взимат му книжката, смъкват номерата на колата. В рамките на 5 месеца Емил чака да излязат резултатите от кръвната проба. Когато най-накрая това се случва и излиза наяве, че резултатът е оспорен, прокуратурата се произнася с решение, че е почтен. Тогава получава назад книжката си и към този момент може да кара. Докато си мисли, че към този момент всичко е завършило обаче, година по-късно, на същата дата, още веднъж е спрян за инспекция.

„ Пак се повтаря същото – отново тест, отново излиза позитивен за амфетамин, отново вършат обиск на жилището ми, отново ми взимат книжката, смъкват ми номерата. Отново оборвам резултата, очаквам 5 месеца да стане подготвена кръвната проба. Излезе негативна, върнаха ми книжката. През първите два пъти когато ме спираха бях болен, пиех много медикаменти. Първоначално си помислих, че се случва нещо поради медикаментите. След това не е смеех даже аналгин да пия, с цел да изживея отново същото. Все отново работата ми зависи от пътешестване “, описа Емил пред „ Марица “.

Кошмарът обаче става действителност за трети път при започване на август тази година. Емил е спрян за инспекция на 10 август. И за трети път тестът за опиати е позитивна за приложимост на амфетамин. „ Отново съм дал кръв и урина и чакам резултатите. Пуснал съм две каузи против Министерство на вътрешните работи и против прокуратурата, пуснал съм тъжби в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Очевидно има проблем с тези проби. И на Запад ги употребяват в доста страни, само че там цялата процедура трае доста малко. Спират те, излезе ти позитивна проба, оспорваш, карат те в лаборатория за предоставяне на кръв и нещата завършват в границите на 2 часа. Тук чакаме по 5 месеца “, разяснява асеновградчанинът.

„ Дори децата ми към този момент желаят да живеят в различен град, поради всичко, което се случва. В днешно време без кола не можеш да свършиш нищо. Един подобен подправено позитивен тест може да преобърне целия ти живот. Боря се с това нещо и няма да се откажа. Много ми е мъчно, само че добре че имам другари и се оправям някакси. Общо взето за тези 2 години, откогато стартира всичко, съм карал общо месец и половина “, уточни Емил.

Към момента асеновградчанинът е заставен да работи без колата си. Очаква резултатите и от третата кръвна проба, с цел да заведе трето дело за обезщетение. „ Решил съм да ги осъждам в Страсбург. В България компенсациите са оскъдни.  За последните 2 години са ми звъннали над 150 души, изпаднали в същата обстановка като мен. Искат съвет какво да вършат. Сред тях има хора, които чакат резултатите си от кръвната проба една година.  Трябва това да завърши. Затова ще се боря до дъно хората да не попадат в същата обстановка. Не съм за компенсацията. Не чакам и опрощение. Идеята е да има закони. Аз съм твърдо „ за “ тестването. Като родител на две деца не желая да има пияни и дрогирани по пътищата. Аз съм станал мъж на 35 години, а да се треса с амфетамини ми звучи несериозно и неуместно “, разяснява още асеновградчанинът.

Емил посочи, че и при трите му инспекции с позитивни проби взе участие един и същи служител на реда, което съгласно него е необичайно и подозрително. Налагало ми се е когато видя патрулката с този чиновник на реда, да отклонявам и да слизам от колата, с цел да не съм зад кормилото, показа още той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР