Младите семейства, които купуват своето първо жилище, да бъдат освободени

...
Младите семейства, които купуват своето първо жилище, да бъдат освободени
Коментари Харесай

Продават апартаменти без ДДС на млади семейства

Младите фамилии, които купуват своето първо жилище, да бъдат освободени от Данък добавена стойност. Така цената на договорката ще е най-малко с 20% по-ниска. Авангардната концепция е на Националната асоциацията на строителните бизнесмени. Тя цели да се улесни достъпът до покупка на парцел у нас и да се подкрепи борбата с демографската рецесия. Такава данъчна политика към този момент работи в Сърбия, Полша, Румъния и други европейски страни и дава положителни резултати, показаха строителите.

В резултат на все по-тежката администрация и растящия брой градоустройствени рестрикции крайният артикул на нашия бранш се оскъпява. Надявам се процесите да се облекчат и да не стигнем до обстановка, присъща за огромните европейски градове, където 75% от популацията не може да си разреши да закупи лично жилище, уточни ръководителят на организацията Георги Шопов на събитие в столицата.

В момента младите фамилии в България употребяват данъчно облекчение за покупка на жилище с ипотечен заем. От годишната данъчна основа се приспадат лихвените заплащания, направени през годината, само че единствено в случай че са налице няколко условия - лицето да не е навършило 35 години към датата на подписване на контракт с банката, ипотекираното жилище да е само за фамилията и мъжът и дамата да имат подписан цивилен брак.

Напоследък политиците доста се заиграват с косвения налог Данък добавена стойност. От Движение за права и свободи предложиха хлябът да вземем за пример като стока от първа нужда да се полза с 5%. Българинът употребява 84 кг самун годишно, в случай че данъкът падне, това ще икономисва на човек по 1.50 лв. месечно, пресметна икономистът Владимир Каролев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР